Hirdetés

Mogyorós-karamellás-csokis kuglóf

Hozzávalók

1
15-20 cm átmérőjű formához
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
4 db tojás
Hozzávaló kipipálva
180 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
50 g sótlan, pirított földimogyoró
Hozzávaló kipipálva
100 ml tej
Hozzávaló kipipálva
10 g sütőpor
Hozzávaló kipipálva
100 ml olaj
Hozzávaló kipipálva
150 g liszt

A forma kikenéséhez

Hozzávaló kipipálva
vaj
Hozzávaló kipipálva
liszt

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
120 g cukor
Hozzávaló kipipálva
150 ml habtejszín
Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
50 g sótlan, pirított földimogyoró
Hozzávaló kipipálva
30 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mogyorós-karamellás-csokis kuglóf

Ez a kuglóf önmagában is elég édes és szaftos, nincs is szükség hozzá másra, csak pár éhes szájra!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

1
15-20 cm átmérőjű formához
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
4 db tojás
Hozzávaló kipipálva
180 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
50 g sótlan, pirított földimogyoró
Hozzávaló kipipálva
100 ml tej
Hozzávaló kipipálva
10 g sütőpor
Hozzávaló kipipálva
100 ml olaj
Hozzávaló kipipálva
150 g liszt

A forma kikenéséhez

Hozzávaló kipipálva
vaj
Hozzávaló kipipálva
liszt

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
120 g cukor
Hozzávaló kipipálva
150 ml habtejszín
Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
50 g sótlan, pirított földimogyoró
Hozzávaló kipipálva
30 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csokis kuglóf tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a fehérjét a sóval kihabosítjuk. A mogyorót egy aprítógépben lezúzzuk. A sárgájához adunk minden hozzávalót a fehérje kivételével, csomómentesre dolgozzuk, majd egy spatulával belekeverjük a fehérjét is. 

Kivajazzuk, kilisztezzük a kuglófformát, és beleöntjük a tésztát. 150 fokra előmelegített sütőben 75 perc alatt megsütjük. 

A tetejére karamellt készítünk: egy lábasban aranybarnára karamellizáljuk a cukrot, óvatosan belekeverjük a tejszínt, a vajat majd a sót. Nagyon sűrű szószt kell kapnunk. A mogyorót és a csokit apróra vágjuk. 

Ha megsült a kuglóf, kivesszük a formából, leöntjük a karamellel, megszórjuk csokival és mogyoróval, és már kínálhatjuk is.

mogyoros-karamellas-csokis-kuglof
  • Sütési idő: 75 perc
  • Hűtési idő: 30 perc
  • Összesen: 105 perc

Ha tetszett a mogyorós-karamellás-csokis kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Bár ez a kuglóf is ellenállhatatlan, emlékeztek még Lilla előző mogyorós-karamellás-csokis alkotására? Erre a babkára gondolunk, aminek a receptjét itt találjátok.

Még több fantasztikus, puha kuglóf recept az oldalról:

Áfonyás-joghurtos minikuglóf

Cukormentes kuglóf fehér csokis mázzal

Citromos-mákos kuglóf cukormázzal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?