Hozzávalók
A tésztához
- 4 db tojás
- 180 g porcukor
- 1 csipet só
- 50 g sótlan, pirított földimogyoró
- 100 ml tej
- 10 g sütőpor
- 100 ml olaj
- 150 g liszt
A forma kikenéséhez
- vaj
- liszt
A tetejére
- 120 g cukor
- 150 ml habtejszín
- 50 g vaj
- 1 csipet só
- 50 g sótlan, pirított földimogyoró
- 30 g étcsoki
Hozzávalók
A tésztához
- 4 db tojás
- 180 g porcukor
- 1 csipet só
- 50 g sótlan, pirított földimogyoró
- 100 ml tej
- 10 g sütőpor
- 100 ml olaj
- 150 g liszt
A forma kikenéséhez
- vaj
- liszt
A tetejére
- 120 g cukor
- 150 ml habtejszín
- 50 g vaj
- 1 csipet só
- 50 g sótlan, pirított földimogyoró
- 30 g étcsoki
A csokis kuglóf tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a fehérjét a sóval kihabosítjuk. A mogyorót egy aprítógépben lezúzzuk. A sárgájához adunk minden hozzávalót a fehérje kivételével, csomómentesre dolgozzuk, majd egy spatulával belekeverjük a fehérjét is.
Kivajazzuk, kilisztezzük a kuglófformát, és beleöntjük a tésztát. 150 fokra előmelegített sütőben 75 perc alatt megsütjük.
A tetejére karamellt készítünk: egy lábasban aranybarnára karamellizáljuk a cukrot, óvatosan belekeverjük a tejszínt, a vajat majd a sót. Nagyon sűrű szószt kell kapnunk. A mogyorót és a csokit apróra vágjuk.
Ha megsült a kuglóf, kivesszük a formából, leöntjük a karamellel, megszórjuk csokival és mogyoróval, és már kínálhatjuk is.
- Sütési idő: 75 perc
- Hűtési idő: 30 perc
- Összesen: 105 perc
Ha tetszett a mogyorós-karamellás-csokis kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Bár ez a kuglóf is ellenállhatatlan, emlékeztek még Lilla előző mogyorós-karamellás-csokis alkotására? Erre a babkára gondolunk, aminek a receptjét itt találjátok.