Hirdetés

Mogyorós-karamellás-csokis babka

Hozzávalók

1
darabhoz
+

A tésztához

100 ml meleg tej
2 tk porélesztő
2 ek cukor
350 g liszt
1 nagy csipet só
1 db tojás
1 db tojássárgája
100 g puha vaj

A mogyorós csokikrémhez:

2 ek porcukor
3 ek kakaópor
1 csipet fahéj
120 g olvasztott vaj
100 g pirított földimogyoró

A cukorsziruphoz:

50 g cukor
100 ml víz

A karamellszószhoz:

2 ek barna cukor
2 ek cukor
150 ml habtejszín
1 csipet só

A tetejére

50 g pirított földimogyoró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mogyorós-karamellás-csokis babka

Tudjátok, van az a nagyon karamellás, mogyorós csokiszelet – ha annak az alapanyagait bele- és rátesszük egy babkára, hát ez történik. Nem mondom, hogy ezt a babkát fogjátok sütni innentől kezdve csak és kizárólag, de benne van a pakliban.
Kipróbáltam, jóóó lett!
118
Hirdetés

Hozzávalók

1
darabhoz
+

A tésztához

100 ml meleg tej
2 tk porélesztő
2 ek cukor
350 g liszt
1 nagy csipet só
1 db tojás
1 db tojássárgája
100 g puha vaj

A mogyorós csokikrémhez:

2 ek porcukor
3 ek kakaópor
1 csipet fahéj
120 g olvasztott vaj
100 g pirított földimogyoró

A cukorsziruphoz:

50 g cukor
100 ml víz

A karamellszószhoz:

2 ek barna cukor
2 ek cukor
150 ml habtejszín
1 csipet só

A tetejére

50 g pirított földimogyoró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A babka önmagában is egy elég szexi dolog, de ez karamellás-csokis sztori a legmerészebb álmotokat is felül fogja múlni!

A tésztához a tejben elkeverjük az élesztőt, a teljes cukormennyiségből szórunk bele 1 teáskanállal, és 4-5 percet hagyjuk állni. Közben egy nagy keverőtálban összekeverjük lisztet és a sót, majd mehet bele az élesztős keverék, a tojások és maradék cukor. Összekeverjük, majd belerakjuk a vajat, és 7-8 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk, hogy a duplájára keljen.

A krémhez összekeverjük a porcukrot, a kakaót, a fahéjat és a vajat. A mogyorót egy aprítógépben lezúzzuk, és ezt is belekeverjük.

Ha megkelt a tészta, enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. 40 x 30 cm átmérőjű téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a mogyorós krémmel, majd az egészet szorosan feltekerjük. Ezután egy késsel hosszában félbevágjuk a tésztát, és a két darabot vágott felével fölfelé összetekerjük. Klasszik kenyérsütő formába rakjuk, lefedjük, és hagyjuk fél órát kelni. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. 

A cukorszirup hozzávalóit összeforraljuk, és a felére redukáljuk. Elkészítjük a karamellszószt is: a kétfajta cukrot felolvasztjuk, közben rázogatjuk, hogy ne égjen meg, majd ha megkaramellizálódott és szép barna színű a karamell, 2-3 részletben, fokozatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt, végül a sót is, és hagyjuk, hogy kicsit hűljön. 

Ha megsült a babka, egyből lekenjük a cukorsziruppal, majd hagyjuk kihűlni. Leöntjük a karamellszósszal, megszórjuk a mogyoróval, és kész is.

Mogyorós-karamellás-csokis babka
Mogyorós-karamellás-csokis babka

Ha tetszett a mogyorós-karamellás-csokis babka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Pesztós babka

Málnás babkamuffin

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?