Fantasztikus desszertek

Narancsoslinzer

Narancsos linzer

Hozzávalók
A tésztához
300 g
finomliszt
200 g
hideg vaj
100 g
porcukor
1 db
tojássárgája
1 csipet
1 db
narancs reszelt héja
Az összeállításhoz
narancslekvár
porcukor

Elkészítés
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk. Minél kevesebb hő/kézmeleg éri a tésztát, annál omlósabb lesz. Az összegyúrt tésztát becsomagoljuk folpackba és 30 percre hűtőbe rakjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 2 mm vékonyra és szaggatunk belőle azonos számú linzerkarikát és -szívet. A linzerek felének kiszúrjuk a közepét kis csillag vagy kör alakú kiszúróval. 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsülnek.
Mikor kihűltek, összetapasztunk narancslekvárral egy sima és egy kiszúrt közepű formát, végül megporcukrozzuk őket. Másnap vagy harmadnap a legfinomabb.

www.streetkitchen.hu

Nóri nemrég isteni narancslekvárt készített. Már majdnem megettük az egészet reggelire, amikor rájöttünk, hogy ezzel még lehetne valami hasznosat kezdeni - így született meg a házi narancslekvárral töltött linzer. Nóriból nagyon jó nagymama lesz, ugyanis ez a linzer elképesztően jól sikerült! :D

Hozzávalók

25 darabhoz
A tésztához
300 g
finomliszt
200 g
hideg vaj
100 g
porcukor
1 db
tojássárgája
1 csipet
1 db
narancs reszelt héja
Az összeállításhoz
narancslekvár
porcukor
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk. Minél kevesebb hő/kézmeleg éri a tésztát, annál omlósabb lesz. Az összegyúrt tésztát becsomagoljuk folpackba és 30 percre hűtőbe rakjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 2 mm vékonyra és szaggatunk belőle azonos számú linzerkarikát és -szívet. A linzerek felének kiszúrjuk a közepét kis csillag vagy kör alakú kiszúróval. 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsülnek.
Mikor kihűltek, összetapasztunk narancslekvárral egy sima és egy kiszúrt közepű formát, végül megporcukrozzuk őket. Másnap vagy harmadnap a legfinomabb.

Ha tetszett a Narancsos linzer receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept