Fantasztikus desszertek

Pannacottawhiskyveléssóskaramellel

Panna cotta whiskyvel és sós karamellel

Hozzávalók
170 ml
tejszín
A panna cottához
520 ml
30%-os habtejszín
80 ml
whiskey
6 g
zselatin
60 g
cukor
0.5 db
vaníliarúd
1 csipet
A sós karamellhez
120 g
cukor
30 ml
whiskey
1 csipet
A grillázshoz
50 g
pirított mandula
3 ek
cukor

Elkészítés
A panna cottához a tejszínt összekeverjük a whiskey-vel, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Kiveszünk belőle kb. 30 ml-t és feloldjuk benne a zselatint. Felmelegítjük a cukros tejszínt, de nem forraljuk fel. Belekeverjük a zselatint és elosztjuk 4 whiskey-s pohárban. 2-3 órán keresztül hűtőben hűtjük.
Amikor megdermedt a teteje, elkészítjük a karamellt. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a whiskey-t és a sót, majd hagyjuk langyosra hűlni. A panna cották tetejére öntjük a karamellt és hűtőbe rakjuk. A grillázshoz karamellizáljuk a cukrot és beleszórjuk az apróra tört pirított mandulát, végül egy tepsi hátuljára öntjük (innen könnyű lesz leválasztani). Amikor kihűlt, aprítógépbe dobjuk a darabokat és durvára zúzzuk, végül a karamellréteg tetejére szórjuk.

www.streetkitchen.hu

Őszintén remélem, hogy az olasz barátaimat nem sértem meg azzal, hogy a sima verzióban kicsit talán uncsi panna cottájukat ezúttal bourbon whiskey-vel pörgettem fel. De ha egyszer ennyire jól áll neki, akkor mit csináljak?

Hozzávalók

4 főre
170 ml
tejszín
A panna cottához
520 ml
30%-os habtejszín
80 ml
whiskey
6 g
zselatin
60 g
cukor
0.5 db
vaníliarúd
1 csipet
A sós karamellhez
120 g
cukor
30 ml
whiskey
1 csipet
A grillázshoz
50 g
pirított mandula
3 ek
cukor
A panna cottához a tejszínt összekeverjük a whiskey-vel, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Kiveszünk belőle kb. 30 ml-t és feloldjuk benne a zselatint. Felmelegítjük a cukros tejszínt, de nem forraljuk fel. Belekeverjük a zselatint és elosztjuk 4 whiskey-s pohárban. 2-3 órán keresztül hűtőben hűtjük.
Amikor megdermedt a teteje, elkészítjük a karamellt. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a whiskey-t és a sót, majd hagyjuk langyosra hűlni. A panna cották tetejére öntjük a karamellt és hűtőbe rakjuk. A grillázshoz karamellizáljuk a cukrot és beleszórjuk az apróra tört pirított mandulát, végül egy tepsi hátuljára öntjük (innen könnyű lesz leválasztani). Amikor kihűlt, aprítógépbe dobjuk a darabokat és durvára zúzzuk, végül a karamellréteg tetejére szórjuk.

Ha tetszett a Panna cotta whiskyvel és sós karamellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept