A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ezután kivesszük, leszedjük a héját, és hagyjuk kihűlni a belsejét.
Egy nagy tálban összekeverjük a magokat, a vörös áfonyát, a nagy luykú reszelőn lereszelt répát, a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fűszereket és a citrushéjakat. A vajat és az olajat összekeverjük. Egy másik tálban kihabosítjuk a tojásokat a barna cukorral, és fokozatosan hozzácsorgatjuk a vaj-olaj keveréket. Ezután belekeverjük a sütőtököt és a tejet, majd az egészet a száraz hozzávalókhoz öntjük. Alaposan elkeverjük, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Tipp, ha már nagyjából szoba-hőmérsékletű, dobjuk be a hűtőbe, hogy felgyorsítsuk a folyamatot.)
A fehér csokit vízgőz felett lassan felolvasztjuk a vajjal, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Ezután kicsit kihabosítjuk. Egy másik tálban szintén kihabosítjuk a hideg krémsajtot. Összekeverjük a két krémet, majd tálalásig a hűtőben hagyjuk. Habzsákba töltjük, és rányomkodjuk a torta tetejére. Dióval tálaljuk.
