Hozzávalók
A tésztához:
- 3 db tojás
- 160 g cukor
- 100 ml olaj
- 1 csipet só
- 60 g apróra vágott mandula
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g sárgarépa
- 150 g liszt
- ½ csomag sütőpor
A krémhez:
- 800 g mascarpone
- 5 ek porcukor
- 2 csipet fahéj
A díszítéshez:
- apróra vágott pisztácia
Hozzávalók
A tésztához:
- 3 db tojás
- 160 g cukor
- 100 ml olaj
- 1 csipet só
- 60 g apróra vágott mandula
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g sárgarépa
- 150 g liszt
- ½ csomag sütőpor
A krémhez:
- 800 g mascarpone
- 5 ek porcukor
- 2 csipet fahéj
A díszítéshez:
- apróra vágott pisztácia
A tojást habosra keverjük a cukorral és belecsurgatjuk az olajat. A mandulát elkeverjük a citromhéjjal, liszttel és sütőporral, majd a lereszelt répával együtt belekeverjük a tojásos masszába. Sütőpapírral borított tepsire öntjük a masszát és kb. 32×30-as méretűre simítjuk el. 175 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük és még melegen feltekerjük a papírral együtt.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral és fahéjjal, megtöltjük a kihűlt tekercset a krém ⅔-ával, feltekerjük, megkenjük a maradék krémmel a tetejét és megszórjuk apróra vágott pisztáciával.