Hirdetés
Bespájzolva

Őrülten finom répatorta tekercs

Hozzávalók

1
db 32 cm-es piskótatekercshez
+

A tésztához:

3 db tojás
160 g cukor
100 ml olaj
1 csipet só
60 g apróra vágott mandula
1 db citrom reszelt héja
200 g sárgarépa
150 g liszt
½ csomag sütőpor

A krémhez:

800 g mascarpone
5 ek porcukor
2 csipet fahéj

A díszítéshez:

apróra vágott pisztácia
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Őrülten finom répatorta tekercs

Nincs húsvét répatorta nélkül! Most viszont csavarjatok egyet rajta (szó szerint! :D ) és készítsetek belőle tekercset!
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 32 cm-es piskótatekercshez
+

A tésztához:

3 db tojás
160 g cukor
100 ml olaj
1 csipet só
60 g apróra vágott mandula
1 db citrom reszelt héja
200 g sárgarépa
150 g liszt
½ csomag sütőpor

A krémhez:

800 g mascarpone
5 ek porcukor
2 csipet fahéj

A díszítéshez:

apróra vágott pisztácia
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A tojást habosra keverjük a cukorral és belecsurgatjuk az olajat.  A mandulát elkeverjük a citromhéjjal, liszttel és sütőporral, majd a lereszelt répával együtt belekeverjük a tojásos masszába. Sütőpapírral borított tepsire öntjük a masszát és kb. 32×30-as méretűre simítjuk el. 175 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük és még melegen feltekerjük a papírral együtt.

A mascarponét kikeverjük a porcukorral és fahéjjal, megtöltjük a kihűlt tekercset a krém ⅔-ával, feltekerjük, megkenjük a maradék krémmel a tetejét és megszórjuk apróra vágott pisztáciával.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások