Hirdetés

Gluténmentes barnított vajas répatorta

Gluténmentes

Gluténmentes

Hozzávalók

1
22 cm-es tortaformához
+

A tésztához

150 g vaj
150 g barna cukor
4 db tojás
200 g mandulaliszt
50 g rizsliszt
2 ek tápiókakeményítő
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt kardamom
½ tk őrölt gyömbér
2 tk vaníliakivonat
1 nagy csipet só
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
150 g pirított, sótlan kesudió
350 g répa (reszelve)

A tetejére

250 g mascarpone
125 g krémsajt
2 csomag bourbon vaníliás cukor
1 nagy marék friss áfonya
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gluténmentes barnított vajas répatorta

Nem fogok szerénykedni, életem eddigi legjobb répatortája! Ráadásul gluténmentes. Én a répatortát eddig is kesudióval és kardamommal csináltam, ez most sem volt másként, viszont a barnított vaj annyi ízt adott hozzá, hogy senki sem bírt leállni vele!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm-es tortaformához
+

A tésztához

150 g vaj
150 g barna cukor
4 db tojás
200 g mandulaliszt
50 g rizsliszt
2 ek tápiókakeményítő
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt kardamom
½ tk őrölt gyömbér
2 tk vaníliakivonat
1 nagy csipet só
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
150 g pirított, sótlan kesudió
350 g répa (reszelve)

A tetejére

250 g mascarpone
125 g krémsajt
2 csomag bourbon vaníliás cukor
1 nagy marék friss áfonya
Bevásárlólistához adom

Először a barnított vajat készítjük el: egy gyorsforralóban lassan megolvasztjuk addig, amíg felhabzik, majd elkezd picit barna színűre váltani a tejfehérje. Ez pár percet vesz igénybe. Ekkor leszűrjük, és hagyjuk a vajat kihűlni. Ezután a barna cukorral kihabosítjuk, majd egyesével belekeverjük a habverő segítségével a tojásokat is.

Külön összekeverjük a liszteket, a fűszereket, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. Egy aprítógépben apróra zúzzuk a kesudiót, a felét a lisztes keverékhez adjuk, a másik felét addig zúzzuk, amíg kesuvajat nem kapunk (ezt nem muszáj megcsinálni, de egy picivel még szaftosabb lesz így a tészta). 

A lereszelt répát és a kesuvajat elkeverjük a tojásos keverékben, majd jöhetnek a száraz hozzávalók is. Sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. 40 percnél megnézzük, hogy puha-e még a teteje, és ha igen, hagyjuk még egy kicsit. Bár nekem nem pirult gyorsan, de ha nagyon sülne a teteje, alufóliával is lefedhejtük félidőben. Ha megsült, kivesszük, és hagyjuk kihűlni a formában. 

Közben a hideg mascarponét kihabosítjuk a krémsajttal és a vaníliás cukorral. A tortát kivesszük a formából, rákenjük a krémet, és áfonyával megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a barnított vajas répatorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások