A török sült tejberizs elkészítéséhez a rizst puhára főzzük a vízben, majd ha megpuhult, hozzáadunk 500 ml tejet, a cukrot és a vaníliaaromát. Tovább főzzük kb. 5 percig, aztán a maradék tejben elkeverjük a keményítőt, és ezt is hozzáadjuk a rizshez. Puding állagúra főzzük, és egy kis cserépedénybe öntjük.
A sütőt beállítjuk 190 fokra, az aljába pedig teszünk egy tepsibe vizet. Ha elérte a kívánt hőfokot, 10-15 perc alatt készre sütjük a tejberizst. Én most az alapreceptet mutattam meg nektek, de citrushéjjal vagy rózsavízzel még izgalmasabbá tehetitek ezt a krémes finomságot.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 15 perc
Még több tejberizs variáció:
Tejberizs tiramisu
Almaragus tejberizs
Vegán banános tejberizs rizstejjel