Hozzávalók
A tejberizshez
- 110 g rizs
- 50 ml víz
- 250 ml tej
- 200 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 2 ek cukor
- 1 db citrom héja
- 20 g vaj
Az almaraguhoz
- 2 db piros alma (kb. 300 g)
- 1 ek cukor
- 2 ek vaj
- 2 csipet őrölt fahéj
Hozzávalók
A tejberizshez
- 110 g rizs
- 50 ml víz
- 250 ml tej
- 200 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 2 ek cukor
- 1 db citrom héja
- 20 g vaj
Az almaraguhoz
- 2 db piros alma (kb. 300 g)
- 1 ek cukor
- 2 ek vaj
- 2 csipet őrölt fahéj
A tökéletes almaragus tejberizshez először is a rizst alaposan átmossuk, és a vízzel felrakjuk főzni. Mikor már magába szívta a vizet, hozzáöntjük a tej és a tejszín felét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, valamint a cukrot. Különösen fontos, hogy folyamatosan kevergetve, közepes lángon tovább főzzük, nehogy leégjen. Majd ha ismét magába szívta az összes folyadékot, felöntjük a maradék tejjel és tejszínnel, végül belereszeljük a citrom héját is.
Az almaraguhoz meghámozzuk és kicsumázzuk az almákat, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a kockákra vágott almát, a vajat, és megvárjuk, amíg kissé megpuhul az alma, majd megszórjuk a fahéjjal, és összekeverjük.
Ha már puha a rizs, elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a vajat, és 5-10 percre lefedjük. Ezután átkeverjük, tálakba szedjük, és az almaragut a tetejére kanalazva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett ez az almaragus tejberizs, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ha tetszett ez a reggeli recept, próbáld ki ezeket is:
5 oltári finom zabkása, amivel csak jól indulhat a napod
Így élheted túl a munkát – egyél jót reggel, hogy jól legyél!