Csirkemell receptek

Barackos-sajtoscsirkemell

Barackos-sajtos csirkemell

Hozzávalók
2 szelet
csirkemellfilé
(180 g/szelet)
só, bors
4 ek
étolaj
1 db
friss őszibarack
(160 g/db)
80 g
füstölt edami sajt
A tálaláshoz
2 adag
burgonyapüré
1 szál
újhagyma zöldje

Elkészítés

A barackos-sajtos csirkemell egy könnyed nyáresti fogás, hála a szezonális gyümölcsnek. Elkészítéséhez először a csirkemell szeleteket enyhén megklopfoljuk kb. 1-1,5 cm-es vastagságúra, és sózzuk, borsozzuk. Egy sütőbe helyezhető serpenyőben az étolajon, közepesen magas hőmérsékleten megpirítjuk a csirkemell mindkét oldalát 2-2 perc alatt, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A tetejére helyezzük a magtól megszabadított, 0,5 cm-es szeletekre vágott őszibarackot, és befedjük a reszelt füstölt sajttal. Betesszük grill funkción, 220 fokra előmelegített sütőbe a serpenyőt, és kb. 10 perc alatt rásütjük a sajtot. 

Tálalásnál burgonyapürét adhatunk mellé, melyet finomra vágott újhagymának a zöldjével díszítünk. 

Barackos-sajtos csirkemell
Barackos-sajtos csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: kb. 10 perc

A szaftos és kiadós csirkemelles kaják a gyengéink, és ezt nem félünk bevallani. Azért király alapanyag ez, mert pillanatok alatt kész van, remekül ízesíthető, fűszerezhető, nem mellékesen pedig szinte mindeki imádja, így a válogatós családtagoknak is kedveztek vele. A barackos verzió után nyugodtan próbáljátok ki ezeket a csirkés fogásokat is:

Citromos-kakukkfüves csirkemell zöld almás quinoasalátával

Grillsajtos csirkemell krumplipürével

Mézes-mustáros csirkemell klasszik burgonyagombóccal

Magvas rántott csirkemell hagymás krumplisalátával

www.streetkitchen.hu

Villámgyors és egyszerű. Szezonban csináljátok friss őszibarackból, ha pedig már elmúlt a nyár, mentőövnek ott van a barackbefőtt.

Hozzávalók

2 főre
2 szelet
csirkemellfilé
(180 g/szelet)
só, bors
4 ek
étolaj
1 db
friss őszibarack
(160 g/db)
80 g
füstölt edami sajt
A tálaláshoz
2 adag
burgonyapüré
1 szál
újhagyma zöldje

A barackos-sajtos csirkemell egy könnyed nyáresti fogás, hála a szezonális gyümölcsnek. Elkészítéséhez először a csirkemell szeleteket enyhén megklopfoljuk kb. 1-1,5 cm-es vastagságúra, és sózzuk, borsozzuk. Egy sütőbe helyezhető serpenyőben az étolajon, közepesen magas hőmérsékleten megpirítjuk a csirkemell mindkét oldalát 2-2 perc alatt, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A tetejére helyezzük a magtól megszabadított, 0,5 cm-es szeletekre vágott őszibarackot, és befedjük a reszelt füstölt sajttal. Betesszük grill funkción, 220 fokra előmelegített sütőbe a serpenyőt, és kb. 10 perc alatt rásütjük a sajtot. 

Tálalásnál burgonyapürét adhatunk mellé, melyet finomra vágott újhagymának a zöldjével díszítünk. 

Barackos-sajtos csirkemell
Barackos-sajtos csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: kb. 10 perc

A szaftos és kiadós csirkemelles kaják a gyengéink, és ezt nem félünk bevallani. Azért király alapanyag ez, mert pillanatok alatt kész van, remekül ízesíthető, fűszerezhető, nem mellékesen pedig szinte mindeki imádja, így a válogatós családtagoknak is kedveztek vele. A barackos verzió után nyugodtan próbáljátok ki ezeket a csirkés fogásokat is:

Citromos-kakukkfüves csirkemell zöld almás quinoasalátával

Grillsajtos csirkemell krumplipürével

Mézes-mustáros csirkemell klasszik burgonyagombóccal

Magvas rántott csirkemell hagymás krumplisalátával

Ha tetszett a barackos-sajtos csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept