Csirkemell receptek

Parmezánosédesburgonyávaltöltöttcsirkemell

Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell

Hozzávalók
2 db
édesburgonya
(350 g sütve, tisztítva)
só, bors
1 csokor
bazsalikom
50 g
parmezán
60 g
zabliszt
4 db
csirkemellfilé
5 - 10 g
kókuszolaj

Elkészítés

Az édesburgonyával töltött csirkemell elkészítését azzal kezdjük, hogy az édesburgonyát alaposan megmossuk, megszurkáljuk villával, és 180 fokos sütőben, mérettől függően 50-60 perc alatt puhára sütjük. Ezután félbevágjuk a burgonyákat, kikaparjuk a belsejét, hagyjuk kihűlni, majd ízesítjük sóval, borssal, csíkokra vágott bazsalikommal és reszelt parmezánnal. Hozzáadjuk a zablisztet, és alaposan összedolgozzuk.

A csirkemelleket egy éles késsel úgynevezett pillangó formára szétvágjuk, kihajtjuk. Sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük az édesburgonyás masszával, majd megtűzdeljük hústűvel vagy fogpiszkálóval.

A töltött csirkemelleket egy füstölésig hevített, tapadásmentes serpenyőben, a kókuszolajon, oldalanként 1-2 perc alatt kérgesítjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Végül néhány bazsalikomlevéllel, valamint salátával vagy más fitt körettel tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 100 perc

Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell
Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell

Ha te is csíped a töltött csirkemellet:

Kecskesajttal töltött csirkemell

Nagyon sajtos töltött csirkemell

www.streetkitchen.hu

Mi, magyarok szeretünk mindent is tölteni, ennél a fitt verziónál is így van, aminek a tölteléke jó minőségű szénhidrát, így nem is szükséges hozzá köret, hisz maga a töltelék szolgálja ezt a funkciót.

Hozzávalók

4 főre
2 db
édesburgonya
(350 g sütve, tisztítva)
só, bors
1 csokor
bazsalikom
50 g
parmezán
60 g
zabliszt
4 db
csirkemellfilé
5 - 10 g
kókuszolaj

Az édesburgonyával töltött csirkemell elkészítését azzal kezdjük, hogy az édesburgonyát alaposan megmossuk, megszurkáljuk villával, és 180 fokos sütőben, mérettől függően 50-60 perc alatt puhára sütjük. Ezután félbevágjuk a burgonyákat, kikaparjuk a belsejét, hagyjuk kihűlni, majd ízesítjük sóval, borssal, csíkokra vágott bazsalikommal és reszelt parmezánnal. Hozzáadjuk a zablisztet, és alaposan összedolgozzuk.

A csirkemelleket egy éles késsel úgynevezett pillangó formára szétvágjuk, kihajtjuk. Sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük az édesburgonyás masszával, majd megtűzdeljük hústűvel vagy fogpiszkálóval.

A töltött csirkemelleket egy füstölésig hevített, tapadásmentes serpenyőben, a kókuszolajon, oldalanként 1-2 perc alatt kérgesítjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Végül néhány bazsalikomlevéllel, valamint salátával vagy más fitt körettel tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 100 perc

Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell
Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell

Ha te is csíped a töltött csirkemellet:

Kecskesajttal töltött csirkemell

Nagyon sajtos töltött csirkemell

Ha tetszett a Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept