Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A körethez

500 g újkrumpli
200 g cékla
olívaolaj
só, bors
1 ág rozmaring
250 g spárga

A húshoz

100 g lágy kecskesajt
10 - 12 szál metélőhagyma
kis csokor petrezselyemzöld
kis csokor bazsalikom
50 g dió
500 g csirkemellfilé
só, bors
olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Zöldfűszeres-diós kecskesajttal töltött csirkemell

Ha nem szeretnétek sokat bajlódni a konyhában, mégis egy villantós, egészséges és roppant színes ételre vágytok, akkor ne görgessetek tovább, mert bizony megtaláltátok! Vagy ő titeket?!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A körethez

500 g újkrumpli
200 g cékla
olívaolaj
só, bors
1 ág rozmaring
250 g spárga

A húshoz

100 g lágy kecskesajt
10 - 12 szál metélőhagyma
kis csokor petrezselyemzöld
kis csokor bazsalikom
50 g dió
500 g csirkemellfilé
só, bors
olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Először a kecskesajttal töltött csirkemell köretét készítjük el. Az újkrumplit nem kell meghámozni, bőven elég alaposan megmosni, és átdörzsölni egy tiszta mosogatószivaccsal. Félbe- vagy háromba vágjuk, és mehet is egy kisebb tepsibe. A céklát meghámozzuk, és a krumplihoz hasonló nagyságúra vágjuk, majd hozzádobjuk a tepsibe. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a rozmaring letépkedett leveleit, átforgatjuk, és mehet a 180 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőbe 20 percre.

Addig előkészítjük a spárgát is, a fás végeit letörjük, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, majd ha letelt a 20 perc, hozzáadjuk a félig megsült zöldségekhez, átforgatjuk, és visszatesszük további 20 percre a sütőbe.

Zöldfűszeres-diós kecskesajtos töltelék:

A zöldfűszeres töltelékhez egy kis tálba tesszük a szoba-hőmérsékletű kecskesajtot, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket és a felaprított diót, majd jól elkeverjük. Ha túl sűrű lenne, 1-2 evőkanál vízzel hígíthatjuk, majd a keveréket egy habzsákba töltjük.

Csirkemellek betöltése és sütése:

A csirkemelleken nagyon óvatosan zsebeket vágunk, ügyelve arra, hogy a kést egyenesen tartva, ne vágjuk át a mellet, mert akkor kifolyhat a töltelék a sütésnél. A zsebekbe a habzsák segítségével betöltjük a kecskesajtos tölteléket, majd a csirkemell mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Egy felhevített serpenyőben, kevés olajon körbepirítjuk, majd a sütőbe tesszük kb. 15 percre. Amikor elkészül, tálaljuk is a zöldségekkel.

zöldfűszeres-diós-kecskesajttal töltött csirkemell
Zöldfűszeres-diós-kecskesajttal töltött csirkemell

Ha tetszett a zöldfűszeres-diós kecskesajttal töltött csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a csirkemelles receptek is érdekelhetnek:

Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel

Paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal

Egyserpenyős csirkemell újkrumplival és kelbimbóval

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?