Csirkemell receptek

Grillezettlecsógrillcsirkemellel

Grillezett lecsó grillcsirkemellel

Hozzávalók
A csirkemellhez
120 ml
olívaolaj
őrölt bors
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom leve
1 tk
apróra vágott bazsalikom
1 tk
apróra vágott rozmaring
2 ág
kakukkfű
500 g
csirkemellfilé
A lecsóhoz
2 db
kaliforniai paprika
(kb 400 g)
1 db
kápia paprika
3 db
paprika
(kb. 400 g)
3 ek
olívaolaj
3 db
paradicsom
(kb. 450 g)
1 fej
lila hagyma
1 fej
fokhagyma
60 g
passata
só, bors
1 ek
balzsamecet
1 mk
cukor

Elkészítés

A grillezett csirkemellhez először elkészítjük a pácot: egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a borsot, az apróra vágott fokhagymát, citromlevet, apróra vágott bazsalikomot, rozmaringot és kakukkfüvet. A csirkemelleket 3-4 darabra vágjuk, majd beledobjuk a pácba 1-2 órára, vagy akár egy éjszakára is.

A grillt felmelegítjük, és megpróbáljuk 180-200 fok között tartani a hőmérsékletét. 

A paprikákat átkenjük olajjal, rádobjuk a forró grillrácsra, és minden oldalukat szinte feketére grillezzük. A paradicsomokat kettévágjuk és szintén kicsit beolajozzuk, majd a lila hagymát és az egész fokhagymát is kettévágjuk, és a vágott felükkel lefelé a grillrácsra rakjuk. 8-10 perc után megfordítjuk, és még pár percig a másik oldalukat is grillezzük. 

grillezett lecsó

Miután megsültek a paradicsomok, levesszük őket a grillről, majd ha kész vannak a paprikák, a hagyma és a fokhagyma is, azokat is levesszük, és félretesszük hűlni egy kicsit.

A csirkemelleket kivesszük a pácból, és a grillen mindkét oldalukat megsütjük, oldalanként 5-8 perc alatt.

Mikor már kissé kihűltek a paradicsomok, lehúzzuk a héjukat, és egy tálba dobjuk a paradicsomhúst. Mehet mellé a rusztikusabbra vágott lila hagyma is. A fokhagymagerezdek krémesebb belsejét kiszedjük, kicsit összevágjuk, ezt is a paradicsomhoz adjuk, végül jöhet mellé a fekete héjától megfosztott paprikahús is, amit előtte csíkokra vágunk egy vágódeszkán. Mehet a tálba a passata, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, balzsamecet és egy csipet cukor. 

A grillezett lecsót a csirkemellszeletekkel tálaljuk.

  • előkészítési idő: 30 perc + 120 perc pácolás
  • elkészítési idő: 35 perc
  • összesen: 185 perc
grillezett lecsó grillcsirkemellel
Grillezett lecsó grillcsirkemellel

További szokatlan kaják grillen:

Grillezett rakott krumpli

Grillezettdinnye-saláta

www.streetkitchen.hu

Itt a nyár, úgyhogy grillezzetek nagyon-nagyon sokat, mert tök jó móka. Ráadásul olyan dolgokat is elkészíthetünk a grillen, amiket nem is gondolnánk, mint pl a lecsó. Issssteni, szóval mindenképp próbáljátok ki! ;)

Hozzávalók

3 - 4 főre
A csirkemellhez
120 ml
olívaolaj
őrölt bors
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom leve
1 tk
apróra vágott bazsalikom
1 tk
apróra vágott rozmaring
2 ág
kakukkfű
500 g
csirkemellfilé
A lecsóhoz
2 db
kaliforniai paprika
(kb 400 g)
1 db
kápia paprika
3 db
paprika
(kb. 400 g)
3 ek
olívaolaj
3 db
paradicsom
(kb. 450 g)
1 fej
lila hagyma
1 fej
fokhagyma
60 g
passata
só, bors
1 ek
balzsamecet
1 mk
cukor

A grillezett csirkemellhez először elkészítjük a pácot: egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a borsot, az apróra vágott fokhagymát, citromlevet, apróra vágott bazsalikomot, rozmaringot és kakukkfüvet. A csirkemelleket 3-4 darabra vágjuk, majd beledobjuk a pácba 1-2 órára, vagy akár egy éjszakára is.

A grillt felmelegítjük, és megpróbáljuk 180-200 fok között tartani a hőmérsékletét. 

A paprikákat átkenjük olajjal, rádobjuk a forró grillrácsra, és minden oldalukat szinte feketére grillezzük. A paradicsomokat kettévágjuk és szintén kicsit beolajozzuk, majd a lila hagymát és az egész fokhagymát is kettévágjuk, és a vágott felükkel lefelé a grillrácsra rakjuk. 8-10 perc után megfordítjuk, és még pár percig a másik oldalukat is grillezzük. 

grillezett lecsó

Miután megsültek a paradicsomok, levesszük őket a grillről, majd ha kész vannak a paprikák, a hagyma és a fokhagyma is, azokat is levesszük, és félretesszük hűlni egy kicsit.

A csirkemelleket kivesszük a pácból, és a grillen mindkét oldalukat megsütjük, oldalanként 5-8 perc alatt.

Mikor már kissé kihűltek a paradicsomok, lehúzzuk a héjukat, és egy tálba dobjuk a paradicsomhúst. Mehet mellé a rusztikusabbra vágott lila hagyma is. A fokhagymagerezdek krémesebb belsejét kiszedjük, kicsit összevágjuk, ezt is a paradicsomhoz adjuk, végül jöhet mellé a fekete héjától megfosztott paprikahús is, amit előtte csíkokra vágunk egy vágódeszkán. Mehet a tálba a passata, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, balzsamecet és egy csipet cukor. 

A grillezett lecsót a csirkemellszeletekkel tálaljuk.

  • előkészítési idő: 30 perc + 120 perc pácolás
  • elkészítési idő: 35 perc
  • összesen: 185 perc
grillezett lecsó grillcsirkemellel
Grillezett lecsó grillcsirkemellel

További szokatlan kaják grillen:

Grillezett rakott krumpli

Grillezettdinnye-saláta

Ha tetszett a Grillezett lecsó grillcsirkemellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept