A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 ½ kg burgonya
- 250 g lila hagyma
- 600 g fokhagymás grillkolbász
- 750 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek mustár
- 250 g trappista sajt
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 ½ kg burgonya
- 250 g lila hagyma
- 600 g fokhagymás grillkolbász
- 750 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek mustár
- 250 g trappista sajt
A burgonyákat alufóliába csomagoljuk, és a grillrácsra helyezzük. 40-45 perc alatt puhára sütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ezután kicsomagoljuk és megpucoljuk.
Míg hűl a krumpli, a lila hagymát kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, a grillrácsra helyezzük a kolbászokkal együtt, és oldalanként 2-3 perc alatt meggrillezzük őket. A sütési idő függ a parázs hőmérsékletétől, ha tudjátok figyelni, 180-200 fok az ideális. Akkor jó, amikor kissé már feketés színt kap a hagyma, ettől lesz kellemes füstös íze.
A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és a mustárt.
Egy kb. 20 x 30-as tepsibe elkezdjük rétegezni a megsült alapanyagokat: alulra teszünk egy réteg karikára vágott burgonyát, enyhén megsózzuk, majd kenünk rá egy réteg tejfölt. Jöhet rá a szintén karikára vágott grillkolbász, majd egy réteg hagyma, egy kis adag reszelt sajt, krumpli és ismét tejföl. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Ízlés szerint óvatosan sózzuk a rétegeket. A legfelső, záró réteg a tejföl legyen.
A megmaradt reszelt sajttal megszórjuk az étel tetejét, majd rátesszük a grillre, lecsukjuk, és 8-10 perc alatt összesütjük.
- előkészítési idő: 10 perc
- sütési idő: kb 70 perc
- összesen: kb. 80 perc
Ha tetszett a grillezett rakott krumpli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!