Csirkemell receptek

Pirítottcsirkésázsiaigersli

Pirított csirkés ázsiai gersli

Hozzávalók
250 g
gersli
3 gerezd
fokhagyma
1 szál
újhagyma
50 g
vöröshagyma
100 g
sárgarépa
75 g
fejes káposzta
75 g
pritaminpaprika
50 g
brokkoli
200 g
csirkemell
2 ek
kókuszolaj
50 g
mungóbabcsíra
1 db
tojás
0.5 ek
szezámolaj
100 ml
szójaszósz
1 ek
szezámmag
1 db
lime
1 csokor
koriander

Elkészítés

A csirkés ázsiai gersli elkészítéséhez a gerslit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk. Az újhagymát, a vöröshagymát, a répát, a káposztát és a paprikát vékony csíkokra, a brokkolit és a  csirkehúst pedig kisebb darabokra vágjuk. Nagyon magas hőmérsékletre hevítünk egy wokot vagy nagyobb serpenyőt, jöhet bele a kókuszolaj és a csirke, majd 1-2 perc pirítás után a felvágott zöldségek és a babcsíra is. Végig magas hőmérsékleten dolgozva, pár perc pirítás után kicsit félrehúzzuk a pirított alapanyagokat, és melléjük öntjük az enyhén felvert tojást, majd amikor szárazra pirult, akkor jöhet bele a gersli és a szezámolaj. 1 perc alatt átforgatjuk, majd hozzáöntjük a szójaszószt, beleszórjuk a szezámmagot, ráreszeljük a lime héját, ráfacsarjuk a levét, megszórjuk az aprított korianderrel, és tálaljuk.

pirított-csirkes-azsiai-gersli-4
Pirított csirkés ázsiai gersli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Csirkemell receptekből nincs hiány, íme néhány a Street Kitchen oldaláról, amik nemcsak fittek, hanem nagyon egyszerűen elkészíthetőek is:

Lajos-féle csirkés Cézár-saláta

Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval

Bakonyi csirkés gnocchi

www.streetkitchen.hu

Nem hiszem, hogy ilyen formában használtátok már ezt az alapanyagot, de a gersli kicsit magvas, különleges íze nagyon jól működik az ázsiai pirított ízvilággal. Mindenféleképpen teszteljétek ezt a receptem!

Hozzávalók

4 főre
250 g
gersli
3 gerezd
fokhagyma
1 szál
újhagyma
50 g
vöröshagyma
100 g
sárgarépa
75 g
fejes káposzta
75 g
pritaminpaprika
50 g
brokkoli
200 g
csirkemell
2 ek
kókuszolaj
50 g
mungóbabcsíra
1 db
tojás
0.5 ek
szezámolaj
100 ml
szójaszósz
1 ek
szezámmag
1 db
lime
1 csokor
koriander

A csirkés ázsiai gersli elkészítéséhez a gerslit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk. Az újhagymát, a vöröshagymát, a répát, a káposztát és a paprikát vékony csíkokra, a brokkolit és a  csirkehúst pedig kisebb darabokra vágjuk. Nagyon magas hőmérsékletre hevítünk egy wokot vagy nagyobb serpenyőt, jöhet bele a kókuszolaj és a csirke, majd 1-2 perc pirítás után a felvágott zöldségek és a babcsíra is. Végig magas hőmérsékleten dolgozva, pár perc pirítás után kicsit félrehúzzuk a pirított alapanyagokat, és melléjük öntjük az enyhén felvert tojást, majd amikor szárazra pirult, akkor jöhet bele a gersli és a szezámolaj. 1 perc alatt átforgatjuk, majd hozzáöntjük a szójaszószt, beleszórjuk a szezámmagot, ráreszeljük a lime héját, ráfacsarjuk a levét, megszórjuk az aprított korianderrel, és tálaljuk.

pirított-csirkes-azsiai-gersli-4
Pirított csirkés ázsiai gersli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Csirkemell receptekből nincs hiány, íme néhány a Street Kitchen oldaláról, amik nemcsak fittek, hanem nagyon egyszerűen elkészíthetőek is:

Lajos-féle csirkés Cézár-saláta

Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval

Bakonyi csirkés gnocchi

Ha tetszett a Pirított csirkés ázsiai gersli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept