Halas kaják

3egyszerűkajatonhalkonzervből

3 egyszerű kaja tonhalkonzervből

Hozzávalók
Tonhalas tabulé
Hozzávalók 3-4 főre
100 g
bulgur
90 g
lila hagyma
150 g
paradicsom
100 g
kígyóuborka
1 csokor
menta
1 csokor
petrezselyem
só, bors
15 ml
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
160 g
tonhalkonzerv
(sós lében)
Ázsiai tonhalas zöldbabsaláta
Hozzávalók 1 főre
200 g
zöldbab
1.5 ek
szezámolaj
1 ek
rizsecet
1 ek
szójaszósz
1 tk
erőspaprika-krém
1 tk
pirított szezámmag
100 g
hónapos retek
bors
80 g
tonhalkonzerv
(sós lében)
40 g
pörkölt földimogyoró
Tonhalas avokádókrém
Hozzávalók 1-2 főre
160 g
avokádó
80 g
tonhalkonzerv
(sós lében)
só, bors
1.5 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
1 csokor
bazsalikom
1 gerezd
fokhagyma
50 g
fekete olajbogyó

Elkészítés

Tonhalas tabulé

A bulgurt 250 ml sós vízben, alacsony hőfokon, 15-20 perc alatt megfőzzük. 

A lila hagymát felkockázzuk, a paradicsom és az uborka magházát kivágjuk, majd a zöldségeket kb. félcentis kockákra vágjuk. A mentát és petrezselymet vékony csíkokra szeljük (ha túl nehéznek találjátok, akkor csak aprítsátok fel). 

A kihűlt bulgurt összekeverjük a zöldségekkel, a zöldfűszerekkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a citromlevet, majd a lecsöpögetett tonhalat. Alaposan összeforgatjuk, és tálaljuk.

Ázsiai tonhalas zöldbabsaláta 

A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt blansírozzuk, majd jeges vízbe szedjük. 

A dresszinghez a szezámolajat, a rizsecetet, a szójaszószt, az erőspaprika-krémet és a szezámmagot összekeverjük, majd ízlés szerint borsozzuk. 

A retket kb. 4 mm vastagra szeleteljük, majd a zöldbabhoz adjuk. Ráöntjük a dresszinget, összeforgatjuk, majd jöhet rá a lecsöpögtetett tonhal. Végül az egészet megszórjuk a pörkölt földimogyoróval.

Tonhalas avokádókrém 

A kimagozott avokádót és a lecsöpögtetett tonhalat egy aprítógépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a fél citrom levét, a bazsalikomot és a fokhagymát, és krémesre zúzzuk. Az olajbogyót tetszőleges nagyságúra szeleteljük, majd a krémbe keverjük. 

Szénhidrátcsökkentett, kenyérpirítóban vagy száraz serpenyőben pirított kenyérrel, de akár puffasztott rizzsel is fogyaszthatjátok.

Ezeket is nézd meg:

Babos-kukoricás tonhalsaláta

Ázsiai tonhalas répasaláta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Három étel lesz ma a terítéken, és ami mindhármat összeköti, az a tonhal. Ez a halfajta vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, tökéletes fehérjeforrás, és olyan jó zsírokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a koleszterinre és érrendszerünkre.

Hozzávalók

1 - 4 főre
Tonhalas tabulé
Hozzávalók 3-4 főre
100 g
bulgur
90 g
lila hagyma
150 g
paradicsom
100 g
kígyóuborka
1 csokor
menta
1 csokor
petrezselyem
só, bors
15 ml
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
160 g
tonhalkonzerv
(sós lében)
Ázsiai tonhalas zöldbabsaláta
Hozzávalók 1 főre
200 g
zöldbab
1.5 ek
szezámolaj
1 ek
rizsecet
1 ek
szójaszósz
1 tk
erőspaprika-krém
1 tk
pirított szezámmag
100 g
hónapos retek
bors
80 g
tonhalkonzerv
(sós lében)
40 g
pörkölt földimogyoró
Tonhalas avokádókrém
Hozzávalók 1-2 főre
160 g
avokádó
80 g
tonhalkonzerv
(sós lében)
só, bors
1.5 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
1 csokor
bazsalikom
1 gerezd
fokhagyma
50 g
fekete olajbogyó

Tonhalas tabulé

A bulgurt 250 ml sós vízben, alacsony hőfokon, 15-20 perc alatt megfőzzük. 

A lila hagymát felkockázzuk, a paradicsom és az uborka magházát kivágjuk, majd a zöldségeket kb. félcentis kockákra vágjuk. A mentát és petrezselymet vékony csíkokra szeljük (ha túl nehéznek találjátok, akkor csak aprítsátok fel). 

A kihűlt bulgurt összekeverjük a zöldségekkel, a zöldfűszerekkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a citromlevet, majd a lecsöpögetett tonhalat. Alaposan összeforgatjuk, és tálaljuk.

Ázsiai tonhalas zöldbabsaláta 

A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt blansírozzuk, majd jeges vízbe szedjük. 

A dresszinghez a szezámolajat, a rizsecetet, a szójaszószt, az erőspaprika-krémet és a szezámmagot összekeverjük, majd ízlés szerint borsozzuk. 

A retket kb. 4 mm vastagra szeleteljük, majd a zöldbabhoz adjuk. Ráöntjük a dresszinget, összeforgatjuk, majd jöhet rá a lecsöpögtetett tonhal. Végül az egészet megszórjuk a pörkölt földimogyoróval.

Tonhalas avokádókrém 

A kimagozott avokádót és a lecsöpögtetett tonhalat egy aprítógépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a fél citrom levét, a bazsalikomot és a fokhagymát, és krémesre zúzzuk. Az olajbogyót tetszőleges nagyságúra szeleteljük, majd a krémbe keverjük. 

Szénhidrátcsökkentett, kenyérpirítóban vagy száraz serpenyőben pirított kenyérrel, de akár puffasztott rizzsel is fogyaszthatjátok.

Ezeket is nézd meg:

Babos-kukoricás tonhalsaláta

Ázsiai tonhalas répasaláta

Ha tetszett a 3 egyszerű kaja tonhalkonzervből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept