Tonhalas tabulé
A bulgurt 250 ml sós vízben, alacsony hőfokon, 15-20 perc alatt megfőzzük.
A lila hagymát felkockázzuk, a paradicsom és az uborka magházát kivágjuk, majd a zöldségeket kb. félcentis kockákra vágjuk. A mentát és petrezselymet vékony csíkokra szeljük (ha túl nehéznek találjátok, akkor csak aprítsátok fel).
A kihűlt bulgurt összekeverjük a zöldségekkel, a zöldfűszerekkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a citromlevet, majd a lecsöpögetett tonhalat. Alaposan összeforgatjuk, és tálaljuk.
Ázsiai tonhalas zöldbabsaláta
A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt blansírozzuk, majd jeges vízbe szedjük.
A dresszinghez a szezámolajat, a rizsecetet, a szójaszószt, az erőspaprika-krémet és a szezámmagot összekeverjük, majd ízlés szerint borsozzuk.
A retket kb. 4 mm vastagra szeleteljük, majd a zöldbabhoz adjuk. Ráöntjük a dresszinget, összeforgatjuk, majd jöhet rá a lecsöpögtetett tonhal. Végül az egészet megszórjuk a pörkölt földimogyoróval.
Tonhalas avokádókrém
A kimagozott avokádót és a lecsöpögtetett tonhalat egy aprítógépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a fél citrom levét, a bazsalikomot és a fokhagymát, és krémesre zúzzuk. Az olajbogyót tetszőleges nagyságúra szeleteljük, majd a krémbe keverjük.
Szénhidrátcsökkentett, kenyérpirítóban vagy száraz serpenyőben pirított kenyérrel, de akár puffasztott rizzsel is fogyaszthatjátok.