Hozzávalók
- 200 g kígyóuborka
- 200 g répa
- 80 g újhagyma (1 szál = 40 g)
- 1 ek fekete szezámmag
- 100 g friss mungóbabcsíra
- 10 g szezámolaj
- 30 g rizsecet
- 2 csepp édesítőszer
- 120 g tonhal (konzerv, sós lében)
Hozzávalók
- 200 g kígyóuborka
- 200 g répa
- 80 g újhagyma (1 szál = 40 g)
- 1 ek fekete szezámmag
- 100 g friss mungóbabcsíra
- 10 g szezámolaj
- 30 g rizsecet
- 2 csepp édesítőszer
- 120 g tonhal (konzerv, sós lében)
Az ázsiai tonhalas répasaláta elkészítéséhez az uborkát félbevágjuk, a közepét, azaz a magokat kivágjuk, és vékony csíkokra szeljük, majd egy keverőtálba tesszük.
A répát vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket felcsíkozzuk és az uborka mellé dobjuk. Az újhagymát ferdén felszeleteljük és a többivel együtt a keverőtálban összekeverjük a fekete szezámmaggal és a mungóbabcsírával.
A dresszinghez a szezámolajat, az édesítőszert és a rizsecetet szintén összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, nyakon öntjük vele a salátát, végül leszűrjük a tonhalat és azzal megszórva tálaljuk.
Ha tetszett az ázsiai tonhalas répasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 0 g
Kalória: 125 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 35.44 g
Szénhidrát: 22.08 g
Zsír: 0.16 g
Kalória: 250.8 kcal