Hozzávalók
- 8 db tojás
- 1 konzerv vörösbab (350 g)
- 1 konzerv kukorica (170 g)
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek fehérborecet
- 1 csipet cukor
- 1 tk mustár
- só, bors
- 2 fej lila hagyma
- 100 g koktélparadicsom (vagy 2 db sima)
- 1 csokor petrezselyem
- 2 konzerv tonhal olajban (2 x 160 g)
- 8 szelet toastkenyér
Hozzávalók
- 8 db tojás
- 1 konzerv vörösbab (350 g)
- 1 konzerv kukorica (170 g)
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek fehérborecet
- 1 csipet cukor
- 1 tk mustár
- só, bors
- 2 fej lila hagyma
- 100 g koktélparadicsom (vagy 2 db sima)
- 1 csokor petrezselyem
- 2 konzerv tonhal olajban (2 x 160 g)
- 8 szelet toastkenyér
A tojásokat enyhén sós, lobogó forró vízben 7 percig főzzük.
A konzerveket kibontjuk, és a levük nélkül egy keverőtálba tesszük a babot és a kukoricát.
Az olajat, az ecetet, a cukrot és a mustárt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A lila hagymát és a paradicsomot feldaraboljuk, majd meglocsoljuk az öntettel, és belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Hozzákeverjük a konzerveket is, és ha kell, még sózzuk és borsozzuk, majd beleöntjük a tonhalkonzerveket is olajostul.
A kenyeret felkockázzuk, és egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. A tojásokat kicsi lehűtjük, hogy meg tudjuk pucolni. Végül a kenyérkockákat a salátába forgatjuk, és fejenként két tojással tálaljuk.
Ha tetszett a babos-kukoricás tonhalsaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a salátareceptek is érdekelhetnek:
Mustáros-császárszalonnás babsaláta
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Kalória: 70 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 10.38 g
Szénhidrát: 12.73 g
Zsír: 20.81 g
Kalória: 279.81 kcal