Halas kaják

Lazaccéklás-tökmagossalátával

Lazac céklás-tökmagos salátával

Hozzávalók
A halhoz
300 g
lazacfilé
(bőr nélkül, szeletben)
só, bors
1 ek
olívaolaj
A salátához
1 ek
tökmagolaj
2 ek
fehérborecet
só, bors
50 g
lila káposzta
150 g
főtt cékla
100 g
cukkini
10 szál
snidling
50 g
bébispenót
20 g
pirított tökmag

Elkészítés

Ha szeretnél kicsit tudatosabban étkezni, netán megszabadulni néhány karantén-kilótól a lazac salátával az egyik legjobb dolog, amit tehetsz magaddal.

A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, majd egy tapadásmentes serpenyőben, közepes-magas hőmérsékleten, oldalanként 3-4 perc alatt készre pirítjuk az olívaolajon. (A halak vastagságától függ, hogy mennyi idő alatt sülnek át, ha szükségesnek tartjuk, tegyük be a sütőbe pár percre, 170 fokon.)

A salátához a tökmagolajat és az ecetet összekeverjük egy csipet sóval és borssal. A lila káposztát vékony csíkokra, a főtt céklát cikkekre vágjuk, a cukkinit felszeleteljük, de előtte kikaparjuk a magját. A snidlinget kb. 10 cm-es szálakra vágjuk. A felvágott zöldségeket a bébispenóttal együtt összeforgatjuk a tökmagolajos dresszinggel. 

Tálaláskor megszórjuk a salátát a pirított tökmaggal, és a hallal fogyasztjuk.

Lazac céklás-tökmagos salátával
Lazac céklás-tökmagos salátával

 

Ezeket is nézd meg:

Tavaszi lazactatár

Rántott ponty franciasalátával

www.streetkitchen.hu

Halat enni jó! Ehetnénk többet, hiszen csodás fehérjeforrás, ráadásul a lazacban olyan zsírsavak találhatók, amelyek rendkívül jó hatással vannak a szervezetünkre. A tökmag és a cékla már csak a pont az i-re, ennél lightosabb vacsit el sem tudok képzelni.

Hozzávalók

2 főre
A halhoz
300 g
lazacfilé
(bőr nélkül, szeletben)
só, bors
1 ek
olívaolaj
A salátához
1 ek
tökmagolaj
2 ek
fehérborecet
só, bors
50 g
lila káposzta
150 g
főtt cékla
100 g
cukkini
10 szál
snidling
50 g
bébispenót
20 g
pirított tökmag

Ha szeretnél kicsit tudatosabban étkezni, netán megszabadulni néhány karantén-kilótól a lazac salátával az egyik legjobb dolog, amit tehetsz magaddal.

A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, majd egy tapadásmentes serpenyőben, közepes-magas hőmérsékleten, oldalanként 3-4 perc alatt készre pirítjuk az olívaolajon. (A halak vastagságától függ, hogy mennyi idő alatt sülnek át, ha szükségesnek tartjuk, tegyük be a sütőbe pár percre, 170 fokon.)

A salátához a tökmagolajat és az ecetet összekeverjük egy csipet sóval és borssal. A lila káposztát vékony csíkokra, a főtt céklát cikkekre vágjuk, a cukkinit felszeleteljük, de előtte kikaparjuk a magját. A snidlinget kb. 10 cm-es szálakra vágjuk. A felvágott zöldségeket a bébispenóttal együtt összeforgatjuk a tökmagolajos dresszinggel. 

Tálaláskor megszórjuk a salátát a pirított tökmaggal, és a hallal fogyasztjuk.

Lazac céklás-tökmagos salátával
Lazac céklás-tökmagos salátával

 

Ezeket is nézd meg:

Tavaszi lazactatár

Rántott ponty franciasalátával

Ha tetszett a Lazac céklás-tökmagos salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept