Hirdetés

Tavaszi lazactatár

Hozzávalók

2
főre
+
300 g lazacfilé (friss!)
2 ek cukor
2 ek só
100 g kígyóuborka
1 kis csokor friss kapor
1 kis csokor friss petrezselyem
½ fej salottahagyma
2 ek friss citromlé
bors

A tálaláshoz

kovászos kenyér
1 marék csíra
1 ek mustár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tavaszi lazactatár

Ha szeretitek az igazán friss lazacot nyersen, akkor itt az ideje kipróbálni tatárként elkészítve. Sokkal frissebb és könnyedebb, mint a marhahúsos változat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
300 g lazacfilé (friss!)
2 ek cukor
2 ek só
100 g kígyóuborka
1 kis csokor friss kapor
1 kis csokor friss petrezselyem
½ fej salottahagyma
2 ek friss citromlé
bors

A tálaláshoz

kovászos kenyér
1 marék csíra
1 ek mustár
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A lazacot megszórjuk a sóval és a cukorral, és 2 órát hagyjuk pácolódni a hűtőben, ezután letöröljük róla a levet. Kis kockákra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. 

Az uborka magházát kikaparjuk, és az uborkát is kis kockákra vágjuk, majd a lazachoz adjuk. Ezután belekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, a salottahagymát és a citromlevet, borsozzuk, és hagyjuk állni fél órát. Pirított kovászos kenyérrel, csírával és mustárral tálaljuk.

tavaszi lazactatár
Tavaszi lazactatár

Ha tetszett a tavaszi lazactatár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a tavaszi receptek is érdekelhetnek:

Tavaszi fetás házi nudli

Zöldséges pite

Tavaszi csirkeleves

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?