Hozzávalók
- 300 g lazacfilé (friss!)
- 2 ek cukor
- 2 ek só
- 100 g kígyóuborka
- 1 kis csokor friss kapor
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- ½ fej salottahagyma
- 2 ek friss citromlé
- bors
A tálaláshoz
- kovászos kenyér
- 1 marék csíra
- 1 ek mustár
Hozzávalók
- 300 g lazacfilé (friss!)
- 2 ek cukor
- 2 ek só
- 100 g kígyóuborka
- 1 kis csokor friss kapor
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- ½ fej salottahagyma
- 2 ek friss citromlé
- bors
A tálaláshoz
- kovászos kenyér
- 1 marék csíra
- 1 ek mustár
A lazacot megszórjuk a sóval és a cukorral, és 2 órát hagyjuk pácolódni a hűtőben, ezután letöröljük róla a levet. Kis kockákra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük.
Az uborka magházát kikaparjuk, és az uborkát is kis kockákra vágjuk, majd a lazachoz adjuk. Ezután belekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, a salottahagymát és a citromlevet, borsozzuk, és hagyjuk állni fél órát. Pirított kovászos kenyérrel, csírával és mustárral tálaljuk.
Ha tetszett a tavaszi lazactatár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!