Hirdetés
Green Kitchen

Rántott ponty franciasalátával

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A franciasalátához

60 g vaj
1 kg franciasaláta-mix
10 db savanyú uborka (5-8 cm-es)
1 db alma
200 g majonéz
400 g tejföl
2 ek mustár
50 ml savanyúuborka-lé
2 ek porcukor
só, fehér bors

A rántott pontyhoz

1 kg pontypatkó
5 ek liszt
2 - 3 db tojás
5 ek zsemlemorzsa
1 l olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rántott ponty franciasalátával

Mi, magyarok, képesek vagyunk mindent IS kirántani. Van, amit érdemes, és van, amit nem. A ponty erősen az érdemes kategóriába tartozik, igazi klasszikus. Főleg, ha franciasalátával tálaljuk. Akár halászlé után. Mert miért ne?!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A franciasalátához

60 g vaj
1 kg franciasaláta-mix
10 db savanyú uborka (5-8 cm-es)
1 db alma
200 g majonéz
400 g tejföl
2 ek mustár
50 ml savanyúuborka-lé
2 ek porcukor
só, fehér bors

A rántott pontyhoz

1 kg pontypatkó
5 ek liszt
2 - 3 db tojás
5 ek zsemlemorzsa
1 l olaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A vaj felét egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a franciasaláta-mix felét ráöntjük, és kb. 4-5 percig pirítjuk. Ha valaki teljesen puhán szereti a zöldségeket, akkor kb. 50 ml vizet is öntsön alá, és párolja tovább. De nem javaslom. 🙂 Miután megpuhultak a zöldségek, egy nagy keverőtálba öntjük őket. A másik adag salátamixszel ugyanígy járunk el, azért két részletben melegítjük, hogy ne párolódjanak, inkább csak piruljanak. 

Az uborkát felkarikázzuk, az almát felkockázzuk, és a keverékhez adjuk őket. Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a mustárt és az uborka levét, majd beleszórjuk a porcukrot, sózzuk borsozzuk, és az egészet összekeverjük. Jól behűtjük, amíg elkészítjük a rántott pontyot. 

A pontypatkókat megmossuk, majd meg is töröljük, hogy ne dobja le magáról a panírt. Megsózzuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk: először a lisztbe mártjuk, majd a felvert tojásba forgatjuk, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában. 

Az olajat 160 fokosra hevítjük, majd 4-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük benne a halakat. Mikor megsültek, egy konyhai papírtörlőre szedjük őket, és leitatjuk róluk a felesleges olajat. Hideg franciasalátával tálaljuk.

Rántott ponty franciasalátával
Rántott ponty franciasalátával

Ha tetszett a rántott ponty franciasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több pontyos recept:

Ponty fish & chips remulád mártással

A hagyományos bajai halászlé

Lilla-féle bajai halászlé

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások