Húsos kaják

Édesburgonyáspásztorpite

Édesburgonyás pásztorpite

Hozzávalók
1 kg
édesburgonya
só, bors
100 g
vörös cheddar
4 ek
olívaolaj
120 g
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
500 g
darált marhahús
1 tk
paradicsompüré
2 db
babérlevél
1 ág
rozmaring
4 ág
kakukkfű
150 ml
vörösbor
400 ml
marhaalaplé
1 ek
worcester-szósz
100 g
fagyasztott zöldborsó

Elkészítés

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és egy robotgépbe vagy turmixgépbe helyezzük a reszelt sajttal együtt, sózzuk, borsozzuk és pépesre zúzzuk. 

A finomra vágott hagymát és fokhagymát 5-10 perc alatt átpirítjuk az olívaolajon majd hozzátesszük a húst, amivel újabb 5 percig pirítjuk. Jöhet rá a paradicsompüré, a babér, az aprított zöldfűszerek és a vörösbor, amit a negyedére forralunk. Felöntjük az alaplével, meglocsoljuk a Worcester-szósszal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a zöldborsót és addig rotyogtatjuk, amíg sűrű ragut kapunk. 

Egy kb. 26 x 18 cm-es jénaiba helyezzük a ragut, majd egy habzsákból rányomjuk az édesburgonyát és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

edesburgonyas-pasztorpite
Édesburgonyás pásztorpite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Még több fitt recept:

Sült csirkecomb fetás, tökmagos kelbimbóval

Rozé kacsamell gránátalmás gerslisalátával

Kakukkfüves grillezett cukkini vöröslencse-főzelékkel

www.streetkitchen.hu

Nagyon egyszerű, fitt egytálétel, amiben a burgonyát édesburgonyára cseréljük, így jobb minőségű szénhidráttal lesz ellátva.

Hozzávalók

6 adaghoz
1 kg
édesburgonya
só, bors
100 g
vörös cheddar
4 ek
olívaolaj
120 g
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
500 g
darált marhahús
1 tk
paradicsompüré
2 db
babérlevél
1 ág
rozmaring
4 ág
kakukkfű
150 ml
vörösbor
400 ml
marhaalaplé
1 ek
worcester-szósz
100 g
fagyasztott zöldborsó

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és egy robotgépbe vagy turmixgépbe helyezzük a reszelt sajttal együtt, sózzuk, borsozzuk és pépesre zúzzuk. 

A finomra vágott hagymát és fokhagymát 5-10 perc alatt átpirítjuk az olívaolajon majd hozzátesszük a húst, amivel újabb 5 percig pirítjuk. Jöhet rá a paradicsompüré, a babér, az aprított zöldfűszerek és a vörösbor, amit a negyedére forralunk. Felöntjük az alaplével, meglocsoljuk a Worcester-szósszal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a zöldborsót és addig rotyogtatjuk, amíg sűrű ragut kapunk. 

Egy kb. 26 x 18 cm-es jénaiba helyezzük a ragut, majd egy habzsákból rányomjuk az édesburgonyát és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

edesburgonyas-pasztorpite
Édesburgonyás pásztorpite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Még több fitt recept:

Sült csirkecomb fetás, tökmagos kelbimbóval

Rozé kacsamell gránátalmás gerslisalátával

Kakukkfüves grillezett cukkini vöröslencse-főzelékkel

Ha tetszett az Édesburgonyás pásztorpite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept