Hozzávalók
- 800 g csirkefelsőcomb-filé bőr nélkül
- só, bors
- 6 ek olívaolaj
- ½ tk őrölt fűszerkömény
- ½ tk füstölt fűszerpaprika
- ½ tk fokhagymapor
- 600 g kelbimbó
- 40 g tökmag
- 2 ek tökmagolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 100 g feta sajt
Sült csirkecomb fetás, tökmagos kelbimbóval
Hozzávalók
- 800 g csirkefelsőcomb-filé bőr nélkül
- só, bors
- 6 ek olívaolaj
- ½ tk őrölt fűszerkömény
- ½ tk füstölt fűszerpaprika
- ½ tk fokhagymapor
- 600 g kelbimbó
- 40 g tökmag
- 2 ek tökmagolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 100 g feta sajt
A sült csirkecomb kelbimbóval egy igazán király fitt kaja, amit ráadásul nagyon kevés meló elkészíteni. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, 4 ek olívaolajat összekeverünk a köménnyel, fűszerpaprikával és fokhagymaporral, majd bedörzsöljük vele a húst. Sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
A kelbimbókat félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, aztán megszórjuk a tökmaggal és még 5 percig bent hagyjuk a sütőben.
Amikor kész a kelbimbó, meglocsoljuk a tökmagolajjal, megszórjuk aprított petrezselyemmel és összeforgatjuk a morzsolt fetával.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 35 perc
Ha tetszett a sült csirkecomb kelbimbóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ti is unjátok a csirkemellet, vagy egyszerűen túl száraznak találjátok? Mutatunk pár szuper receptet, ahol a csirkecomb van a főszerepben!
Póréhagymás-joghurtos csirkecomb sült koktélparadicsommal és bulgursalátával