Fitt

Fittcarbonara

Fitt carbonara

Hozzávalók
250 g
csicseriborsó tészta
50 g
füstölt sertéscomb vagy -karaj
1 ek
olívaolaj
2 db
tojás
75 g
pecorino sajt
őrölt bors

Elkészítés

A fitt carbonara elkészítéséhez a tésztát a csomagolás leírása alapján, sós vízben megfőzzük (típusonként változhat a főzési idő). A füstölt húst az olívaolajon 3-5 perc alatt, magas hőfokon kipirítjuk egy tapadásmentes serpenyőben. A tojást felverjük, hozzákeverjük a finomra reszelt sajtot, és frissen őrölt borssal alaposan megszórjuk (nem vicc, akkor jó, ha olyan borsos, hogy szinte már szürke lesz tőle).

A tészta főzővizéből folyamatos keverés mellett (hogy össze ne kapja a tojást) hozzáteszünk 300 ml-t a tojásos mixhez. A kifőtt tésztát leszűrjük, és összekeverjük a hússal, majd ráöntjük a tojást (ekkor még hígnak tűnhet). Alacsony hőfokon, folyamatosan keverve egy spatulával addig hőkezeljük, amíg egy nagyon krémes állagot kapunk. Ennél tovább viszont ne hevítsük, mert egy szempillantás alatt rántottát varázsolhatunk belőle!

Elkészítési idő: kb. 25 perc

fitt carbonara
Fitt carbonara

Még több fitt recept:

Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval

Csirkés rakott brokkoli és karfiol

www.streetkitchen.hu

A carbonara az egyik kedvencem, és a diéta alatt sem kell lemondani róla, csak ki kell cserélni a tésztát valamilyen hüvelyes tésztára (csicseriborsó, vörös lencse, stb.). Azért az hozzátartozik az igazsághoz, ha egy ilyet bedobtok ebédre, akkor vacsoránál jobban figyeljetek oda. Sok dolog belefér egy diétába, csak tudni kell, hol, hogy és mikor kell utána meghúzni a gyeplőt.

Hozzávalók

2 főre
250 g
csicseriborsó tészta
50 g
füstölt sertéscomb vagy -karaj
1 ek
olívaolaj
2 db
tojás
75 g
pecorino sajt
őrölt bors

A fitt carbonara elkészítéséhez a tésztát a csomagolás leírása alapján, sós vízben megfőzzük (típusonként változhat a főzési idő). A füstölt húst az olívaolajon 3-5 perc alatt, magas hőfokon kipirítjuk egy tapadásmentes serpenyőben. A tojást felverjük, hozzákeverjük a finomra reszelt sajtot, és frissen őrölt borssal alaposan megszórjuk (nem vicc, akkor jó, ha olyan borsos, hogy szinte már szürke lesz tőle).

A tészta főzővizéből folyamatos keverés mellett (hogy össze ne kapja a tojást) hozzáteszünk 300 ml-t a tojásos mixhez. A kifőtt tésztát leszűrjük, és összekeverjük a hússal, majd ráöntjük a tojást (ekkor még hígnak tűnhet). Alacsony hőfokon, folyamatosan keverve egy spatulával addig hőkezeljük, amíg egy nagyon krémes állagot kapunk. Ennél tovább viszont ne hevítsük, mert egy szempillantás alatt rántottát varázsolhatunk belőle!

Elkészítési idő: kb. 25 perc

fitt carbonara
Fitt carbonara

Még több fitt recept:

Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval

Csirkés rakott brokkoli és karfiol

Ha tetszett a Fitt carbonara receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept