A fitt carbonara elkészítéséhez a tésztát a csomagolás leírása alapján, sós vízben megfőzzük (típusonként változhat a főzési idő). A füstölt húst az olívaolajon 3-5 perc alatt, magas hőfokon kipirítjuk egy tapadásmentes serpenyőben. A tojást felverjük, hozzákeverjük a finomra reszelt sajtot, és frissen őrölt borssal alaposan megszórjuk (nem vicc, akkor jó, ha olyan borsos, hogy szinte már szürke lesz tőle).
A tészta főzővizéből folyamatos keverés mellett (hogy össze ne kapja a tojást) hozzáteszünk 300 ml-t a tojásos mixhez. A kifőtt tésztát leszűrjük, és összekeverjük a hússal, majd ráöntjük a tojást (ekkor még hígnak tűnhet). Alacsony hőfokon, folyamatosan keverve egy spatulával addig hőkezeljük, amíg egy nagyon krémes állagot kapunk. Ennél tovább viszont ne hevítsük, mert egy szempillantás alatt rántottát varázsolhatunk belőle!
Elkészítési idő: kb. 25 perc
