Húsos kaják

Grillezettzöldséglasagnecsirkével

Grillezett zöldséglasagne csirkével

Hozzávalók
150 g
hagyma
(kb. 1 fej)
2 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
(+ 1 ek a tepsi kikenéséhez)
300 g
darált csirkemell
só, bors
400 ml
passata
500 g
sárga cukkini
(kb. 2 db)
500 g
zöld cukkini
(kb. 2 db)
600 g
padlizsán
(kb. 2 db)
1 csokor
friss bazsalikom
0.5 csokor
friss kakukkfű
150 g
light mozzarella sajt

Elkészítés

A grillezett zöldséglasagne elkészítését a csirke előkészítésével kezdjük. A finomra aprított hagymát és fokhagymát 4-5 perc alatt átpirítjuk az olívaolajon, jöhet hozzá a darált csirkemell, sózzuk, borsozzuk, majd amikor kifehéredett a hús, akkor felöntjük a passatával, és 10-20 perc alatt készre rotyogtatjuk.

A cukkiniket és a padlizsánt egy mandolin vagy kés segítségével hosszában 3 mm vastagságúra gyaluljuk, majd a grillen szárazon elősütjük őket. Egy kb. 25x35 cm-es tepsiben 1 ek olívaolajat elkenünk, majd rétegezzük a zöldségeket tetszőleges sorrendben. Egy réteg zöldség után jöhet egy sor a zöldfűszerekből, majd elegyengetjük a ragut, és befejezzük a maradék zöldséggel és zöldfűszerrel.

A tetejére reszeljük a sajtot, és 200 fokos sütőben készre sütjük 10-20 perc alatt, vagy visszatesszük a grillre indirekt hőre ugyanennyi időre és hőmérsékletre.

Grillezett zöldséglasagne csirkével
Grillezett zöldséglasagne csirkével
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 50 perc

Még több fitt recept csirkével:

Csirkés-tojásos saláta

Fitt pizza csirkemellel

www.streetkitchen.hu

Fitt, ketogén diétába illő, igazi nyári étel ez, ráadásul a grillen. Ha ilyen formában eszed a lasagnét, hidd el, hogy nem fogsz vágyni a tésztás verzióra, főleg nyáron!

Hozzávalók

6 főre
150 g
hagyma
(kb. 1 fej)
2 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
(+ 1 ek a tepsi kikenéséhez)
300 g
darált csirkemell
só, bors
400 ml
passata
500 g
sárga cukkini
(kb. 2 db)
500 g
zöld cukkini
(kb. 2 db)
600 g
padlizsán
(kb. 2 db)
1 csokor
friss bazsalikom
0.5 csokor
friss kakukkfű
150 g
light mozzarella sajt

A grillezett zöldséglasagne elkészítését a csirke előkészítésével kezdjük. A finomra aprított hagymát és fokhagymát 4-5 perc alatt átpirítjuk az olívaolajon, jöhet hozzá a darált csirkemell, sózzuk, borsozzuk, majd amikor kifehéredett a hús, akkor felöntjük a passatával, és 10-20 perc alatt készre rotyogtatjuk.

A cukkiniket és a padlizsánt egy mandolin vagy kés segítségével hosszában 3 mm vastagságúra gyaluljuk, majd a grillen szárazon elősütjük őket. Egy kb. 25x35 cm-es tepsiben 1 ek olívaolajat elkenünk, majd rétegezzük a zöldségeket tetszőleges sorrendben. Egy réteg zöldség után jöhet egy sor a zöldfűszerekből, majd elegyengetjük a ragut, és befejezzük a maradék zöldséggel és zöldfűszerrel.

A tetejére reszeljük a sajtot, és 200 fokos sütőben készre sütjük 10-20 perc alatt, vagy visszatesszük a grillre indirekt hőre ugyanennyi időre és hőmérsékletre.

Grillezett zöldséglasagne csirkével
Grillezett zöldséglasagne csirkével
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 50 perc

Még több fitt recept csirkével:

Csirkés-tojásos saláta

Fitt pizza csirkemellel

Ha tetszett a Grillezett zöldséglasagne csirkével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept