Fitt

Joghurtos-savanyúkáposztáspaszulyleves

Joghurtos-savanyú káposztás paszulyleves

Hozzávalók
400 g
füstölt csülök
(bőr és zsír nélküli sovány rész)
350 g
tarkabab
180 g
hagyma
6 gerezd
fokhagyma
50 g
paprika
50 g
kókuszolaj
1 tk
fűszerkömény
2 tk
füstölt paprika
2 csipet
chipotle
180 g
görög joghurt
60 g
paradicsom
1 kg
savanyú káposzta
200 g
répa
200 g
petrezselyemgyökér
150 g
burgonya
3 db
babérlevél
só, bors
1 csokor
tárkony

Elkészítés

A csülköt 1,5 cm-es kockára vágjuk, és kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Az előzőleg egy éjszakára beáztatott babot is feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje (kb. 2 liter), és készre főzzük. (Ez akár 2 óra is lehet, babtól függően, ez a külön főzős technika pedig a turmixolás miatt lesz fontos.) 

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát 5-10 perc alatt közepes/magas lángon megpirítjuk a kókuszolajon, majd fűszerezzük a köménnyel, a füstölt pirospaprikával és a chipotléval. Elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot és a felkockázott paradicsomot, majd öntünk rá 3 liter vizet, felforraljuk, és egy botmixerrel krémesre zúzzuk. 

Beledobjuk a savanyú káposztát, a felkockázott répákat és burgonyát, valamint a babérlevelet, majd jöhet a főtt csülök, lével együtt. Addig rotyogtatjuk, amíg a zöldség teljesen puha lesz. A vége előtt 5 perccel hozzátesszük a babot, lével együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk friss aprított tárkonnyal, és tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Joghurtos-savanyú káposztás paszulyleves
Joghurtos-savanyú káposztás paszulyleves (Fotó: Street Kitchen)

Fitt és finom:

Fitt paradicsomos húsgombóc

Zöldfűszeres fehérjegofri pármaival és ricottával

Fűszeres sültkarfiol-saláta

www.streetkitchen.hu

Tulajdonképpen nem sok minden van ebben a levesben, ami ne lenne beilleszthető egy diétába, sőt a sűrítést se liszttel fogjuk megoldani, hanem magával a levessel. Lehet, elsőre kicsit furcsa lehet majd a külön főzős technika, de higgyétek el, megvan az értelme. Ráadásul így minden tökéletes állagú lesz.

Hozzávalók

10 főre
400 g
füstölt csülök
(bőr és zsír nélküli sovány rész)
350 g
tarkabab
180 g
hagyma
6 gerezd
fokhagyma
50 g
paprika
50 g
kókuszolaj
1 tk
fűszerkömény
2 tk
füstölt paprika
2 csipet
chipotle
180 g
görög joghurt
60 g
paradicsom
1 kg
savanyú káposzta
200 g
répa
200 g
petrezselyemgyökér
150 g
burgonya
3 db
babérlevél
só, bors
1 csokor
tárkony

A csülköt 1,5 cm-es kockára vágjuk, és kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Az előzőleg egy éjszakára beáztatott babot is feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje (kb. 2 liter), és készre főzzük. (Ez akár 2 óra is lehet, babtól függően, ez a külön főzős technika pedig a turmixolás miatt lesz fontos.) 

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát 5-10 perc alatt közepes/magas lángon megpirítjuk a kókuszolajon, majd fűszerezzük a köménnyel, a füstölt pirospaprikával és a chipotléval. Elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot és a felkockázott paradicsomot, majd öntünk rá 3 liter vizet, felforraljuk, és egy botmixerrel krémesre zúzzuk. 

Beledobjuk a savanyú káposztát, a felkockázott répákat és burgonyát, valamint a babérlevelet, majd jöhet a főtt csülök, lével együtt. Addig rotyogtatjuk, amíg a zöldség teljesen puha lesz. A vége előtt 5 perccel hozzátesszük a babot, lével együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk friss aprított tárkonnyal, és tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Joghurtos-savanyú káposztás paszulyleves
Joghurtos-savanyú káposztás paszulyleves (Fotó: Street Kitchen)

Fitt és finom:

Fitt paradicsomos húsgombóc

Zöldfűszeres fehérjegofri pármaival és ricottával

Fűszeres sültkarfiol-saláta

Ha tetszett a Joghurtos-savanyú káposztás paszulyleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept