Hozzávalók
- 500 g karfiol
- 250 g konzerv csicseriborsó
- só, bors
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 ½ tk római kömény
- 1 tk fokhagymapor
- 3 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- ½ csokor kapor
- 150 g natúr joghurt
- 1 mk citromlé
Hozzávalók
- 500 g karfiol
- 250 g konzerv csicseriborsó
- só, bors
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 ½ tk római kömény
- 1 tk fokhagymapor
- 3 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- ½ csokor kapor
- 150 g natúr joghurt
- 1 mk citromlé
A fűszeres sültkarfiol-saláta elkészítéséhez először a karfiolt rózsáira szedjük, és egy sütőpapíros tepsire rakjuk. A csicseriborsót leszűrjük, átmossuk, és lecsepegtetjük, majd a karfiol mellé öntjük. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá a pirospaprika, a római kömény, a fokhagymapor és az olívaolaj, majd az egészet alaposan átforgatjuk, hogy minden csicseriborsószemet és karfiolrózsát bevonjon az olajos fűszer.
200 fokos sütőbe toljuk kb. 25 percre, amíg szépen megpirulnak a zöldségek, majd hagyjuk őket kihűlni. Mikor kihűltek, összekeverjük durvára vágott petrezselyemmel és kaporral, egy tálra szedjük őket, megszórjuk kevés sóval, borssal, és meglocsoljuk fokhagymaporral elkevert joghurttal. Mehet rá pár csepp citromlé, és már kész is vagyunk!
Előkészítési idő: 10 perc
Sütés: 25 perc
Elkészítési idő: 5 perc
Összesen: 40 perc
Ha tetszett a sültkarfiol-saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több karfiolos recept a Street Kitchen oldaláról:
Zé-féle sült kacsamell karfiolos krumplipürével
Csirkés-spenótos rakott karfiol
Currys-kókusztejes karfiolkrémleves
Csirkemell supreme karfiolsteakkel
Közel-keleti fűszeres karfiol
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 8 g
Kalória: 198 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 21.93 g
Szénhidrát: 73.02 g
Zsír: 23.04 g
Kalória: 593.01 kcal