A lisztmentes sütőtökfőzelékhez a sütőtököt megpucoljuk, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
A félfőre vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát közepes hőmérsékleten, nagyjából 5-10 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon, majd hozzádobjuk a sütőtök felét, felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Ráöntjük a kókusztejet, hozzáadjuk a mézet, majd forrás után egy turmixgéppel krémesre zúzzuk, azután egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk.
Hozzárakjuk a maradék sütőtököt, elkeverjük, és felhúzzuk annyi vízzel vagy alaplével, hogy főzelékállagot kapjunk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy kis forralóba vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, forráspontig melegítjük, majd levesszük a hőt, hogy éppen csak gyöngyözzön. A tojásokat egyesével felütjük, megkeverjük a vizet, és egy kis csészével vagy merőkanállal óvatosan a vízbe engedjük, majd 3-5 percig főzzük, hogy a fehérje megkeményedjen, de a sárgája még folyós maradjon.
A főzeléket a buggyantott tojással tálaljuk.

- Elkészítési idő: 1,5 óra
Nem véletlenül a hűvösebb hónapok legkedveltebb zöldsége a sütőtök. Rengeteg módon felhasználható, nem csak krémlevesként! Igazából édességekben is megállja a helyét, de szuper köret vagy töltelék is készülhet belőle. Jöjjön is pár fullos recept, amit a szezonban legalább egyszer készítsetek el!
Frankó reggeli: sütőtökös gofri