Fitt

Lisztmentessütőtökfőzelékbuggyantotttojással

Lisztmentes sütőtökfőzelék buggyantott tojással

Hozzávalók
A buggyantott tojáshoz
1.2 kg
sütőtök
só, bors
250 g
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
20 g
kókuszolaj
150 ml
fehérbor
400 ml
light kókusztej
1 ek
méz
zöldségalaplé
100 - 200 ml
ecet
2 db
tojás

Elkészítés

A lisztmentes sütőtökfőzelékhez a sütőtököt megpucoljuk, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

A félfőre vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát közepes hőmérsékleten, nagyjából 5-10 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon, majd hozzádobjuk a sütőtök felét, felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Ráöntjük a kókusztejet, hozzáadjuk a mézet, majd forrás után egy turmixgéppel krémesre zúzzuk, azután egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk.

Hozzárakjuk a maradék sütőtököt, elkeverjük, és felhúzzuk annyi vízzel vagy alaplével, hogy főzelékállagot kapjunk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy kis forralóba vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, forráspontig melegítjük, majd levesszük a hőt, hogy éppen csak gyöngyözzön. A tojásokat egyesével felütjük, megkeverjük a vizet, és egy kis csészével vagy merőkanállal óvatosan a vízbe engedjük, majd 3-5 percig főzzük, hogy a fehérje megkeményedjen, de a sárgája még folyós maradjon.

A főzeléket a buggyantott tojással tálaljuk.

Lisztmentes sütőtökfőzelék
Lisztmentes sütőtökfőzelék buggyantott tojással (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra

Frankó reggeli: sütőtökös gofri

Sütőtökös répatorta-palacsinta

Sült sütőtökös téli saláta

www.streetkitchen.hu

Csináltatok már főzeléket sütőtökből? Ha nem, akkor mutatok egy nagyon egyszerű lisztmentes verziót, amit buggyantott tojással fejelünk meg.

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

2 főre
A buggyantott tojáshoz
1.2 kg
sütőtök
só, bors
250 g
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
20 g
kókuszolaj
150 ml
fehérbor
400 ml
light kókusztej
1 ek
méz
zöldségalaplé
100 - 200 ml
ecet
2 db
tojás

A lisztmentes sütőtökfőzelékhez a sütőtököt megpucoljuk, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

A félfőre vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát közepes hőmérsékleten, nagyjából 5-10 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon, majd hozzádobjuk a sütőtök felét, felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Ráöntjük a kókusztejet, hozzáadjuk a mézet, majd forrás után egy turmixgéppel krémesre zúzzuk, azután egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk.

Hozzárakjuk a maradék sütőtököt, elkeverjük, és felhúzzuk annyi vízzel vagy alaplével, hogy főzelékállagot kapjunk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy kis forralóba vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, forráspontig melegítjük, majd levesszük a hőt, hogy éppen csak gyöngyözzön. A tojásokat egyesével felütjük, megkeverjük a vizet, és egy kis csészével vagy merőkanállal óvatosan a vízbe engedjük, majd 3-5 percig főzzük, hogy a fehérje megkeményedjen, de a sárgája még folyós maradjon.

A főzeléket a buggyantott tojással tálaljuk.

Lisztmentes sütőtökfőzelék
Lisztmentes sütőtökfőzelék buggyantott tojással (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra

Frankó reggeli: sütőtökös gofri

Sütőtökös répatorta-palacsinta

Sült sütőtökös téli saláta

Ha tetszett a Lisztmentes sütőtökfőzelék buggyantott tojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept