Hozzávalók
A palacsintatésztához
- ½ szál sárgarépa (200 g/szál)
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 4 ek méz
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 40 g puha vaj
- 200 ml tej
- 3 db tojás
- 330 ml szóda
- 30 g darált dió
- ½ db narancs reszelt héja
- étolaj a sütéshez
A töltelékhez
- 1 kg sütőtök (kb.)
- 250 g hideg mascarpone
- 200 ml hideg habtejszín
- 2 ek porcukor
- 3 ek méz
- 1 tk őrölt fahéj
Hozzávalók
A palacsintatésztához
- ½ szál sárgarépa (200 g/szál)
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 4 ek méz
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 40 g puha vaj
- 200 ml tej
- 3 db tojás
- 330 ml szóda
- 30 g darált dió
- ½ db narancs reszelt héja
- étolaj a sütéshez
A töltelékhez
- 1 kg sütőtök (kb.)
- 250 g hideg mascarpone
- 200 ml hideg habtejszín
- 2 ek porcukor
- 3 ek méz
- 1 tk őrölt fahéj
A sütőtökös répatorta-palacsinta elkészítéséhez a lereszelt répát egy nagyobb tálban összeturmixoljuk a többi hozzávalóval egy botmixer segítségével, majd hagyjuk állni 10 percig. A sütőtökpüréhez a nyers tök magházát kivágjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, ezután kikaparjuk a belsejét, egy késes aprítóban pürésítjük, és hagyjuk kihűlni (600-700 g püré lesz belőle).
A palacsintákat enyhén kiolajozott serpenyőben, közepes hőfokon kisütjük. A töltelékhez kihabosítjuk a mascarponét és a tejszínt 1-2 perc alatt, majd hozzáadjuk a sütőtökpürét, a cukrot, a mézet, a fahéjat és elkeverjük. Végül a sütőtökös töltelékkel megtöltjük a palacsintákat és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ti is imádjátok a palacsintát! Az jó, mert mi is! Ezért nagyon sok receptünk van, íme néhány csodálatos verzió:
Körtés palacsinta karamellöntettel
Mandulás-csokis fehérjés amerikai palacsinta
Csokis amerikai palacsinta rumos-diós fagyival és meggyraguval