A pásztorkuszkusz céklasalátával úgy kezdődik, hogy apróra vágott hagymát, paprikát és fokhagymát közepes hőmérsékleten egy lábasban 5-10 perc alatt lepirítjuk a kókuszolajon. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és a pirospaprikával, beletesszük a felkockázott paradicsomot, majd felöntjük 1 l vízzel. Forrás után egy botmixerrel krémesítjük. Belerakjuk a kb. 1 cm-es kockára vágott sertéscombot és a babérlevelet, és puhára főzzük. (Ha szükséges, időnként öntsük fel egy kevés vízzel.)
Ha a hús megpuhult lekapcsoljuk a tűzhelyet.
A kuszkusz miatt hígabb, úgynevezett hosszú lére kell hagyni a pörköltet. Beleszórjuk a kuszkuszt, majd lefedjük, és 10 percig hagyjuk, hogy megszívja magát. Végül belekeverjük az aprított petrezselymet, és a cékla salátával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 1,5 óra

Klasszikusok fitt verziója:
Marhahúsos rakott savanyú káposzta