Street Kitchen

Pásztorkuszkuszcéklasalátával

Pásztorkuszkusz céklasalátával

Hozzávalók
200 g
hagyma
30 g
paprika
5 gerezd
fokhagyma
30 g
g kókuszolaj
só, bors
1 tk
fűszerkömény
1.5 ek
pirospaprika
30 g
paradicsom
kb. 2 l víz
500 g
sertéscomb
2 db
babérlevél
250 g
kuszkusz
1 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
1
kis vödör bolti céklasaláta
(édesítőszeres)

Elkészítés

A pásztorkuszkusz céklasalátával úgy kezdődik, hogy apróra vágott hagymát, paprikát és fokhagymát közepes hőmérsékleten egy lábasban  5-10 perc alatt lepirítjuk a kókuszolajon. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és a pirospaprikával, beletesszük a felkockázott paradicsomot, majd felöntjük 1 l vízzel. Forrás után egy botmixerrel krémesítjük. Belerakjuk a kb. 1 cm-es kockára vágott sertéscombot és a babérlevelet, és puhára főzzük. (Ha szükséges, időnként öntsük fel egy kevés vízzel.)

Ha a hús megpuhult lekapcsoljuk a tűzhelyet. 

A kuszkusz miatt hígabb, úgynevezett hosszú lére kell hagyni a pörköltet. Beleszórjuk a kuszkuszt, majd lefedjük, és 10 percig hagyjuk, hogy megszívja magát. Végül belekeverjük az aprított petrezselymet, és a cékla salátával tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 1,5 óra
pasztorkuszkusz-ceklasalataval
Pásztorkuszkusz céklasalátával (Fotó: Street Kitchen)

Klasszikusok fitt verziója:

Marhahúsos rakott savanyú káposzta

„Rizibizi” gerslirizottó kacsamellel

Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-lepcsánkával

www.streetkitchen.hu

Igen, tudom, hogy a pásztortarhonyában burgonya is van. Ez a fitt pásztorkuszkusz viszont nem tartalmazza ezt az alapanyagot, mégis teljesen hozza az eredeti recept élményét, próbáljátok ki!

Hozzávalók

4 före
200 g
hagyma
30 g
paprika
5 gerezd
fokhagyma
30 g
g kókuszolaj
só, bors
1 tk
fűszerkömény
1.5 ek
pirospaprika
30 g
paradicsom
kb. 2 l víz
500 g
sertéscomb
2 db
babérlevél
250 g
kuszkusz
1 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
1
kis vödör bolti céklasaláta
(édesítőszeres)

A pásztorkuszkusz céklasalátával úgy kezdődik, hogy apróra vágott hagymát, paprikát és fokhagymát közepes hőmérsékleten egy lábasban  5-10 perc alatt lepirítjuk a kókuszolajon. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és a pirospaprikával, beletesszük a felkockázott paradicsomot, majd felöntjük 1 l vízzel. Forrás után egy botmixerrel krémesítjük. Belerakjuk a kb. 1 cm-es kockára vágott sertéscombot és a babérlevelet, és puhára főzzük. (Ha szükséges, időnként öntsük fel egy kevés vízzel.)

Ha a hús megpuhult lekapcsoljuk a tűzhelyet. 

A kuszkusz miatt hígabb, úgynevezett hosszú lére kell hagyni a pörköltet. Beleszórjuk a kuszkuszt, majd lefedjük, és 10 percig hagyjuk, hogy megszívja magát. Végül belekeverjük az aprított petrezselymet, és a cékla salátával tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 1,5 óra
pasztorkuszkusz-ceklasalataval
Pásztorkuszkusz céklasalátával (Fotó: Street Kitchen)

Klasszikusok fitt verziója:

Marhahúsos rakott savanyú káposzta

„Rizibizi” gerslirizottó kacsamellel

Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-lepcsánkával

Ha tetszett a Pásztorkuszkusz céklasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept