A cukormentes citromos pite tésztájához a liszteket összekeverjük a kávédarálóban porrá tört eritrittel és a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal, és hozzáadjuk a tojássárgáját, illetve a vizet. Összegyúrjuk, és befóliázva hűtőbe tesszük 30 percre. Ezután kinyújtjuk, piteformába simítjuk, levágjuk a széleit, és egy alufóliát teszünk rá, amire sütőbabot töltünk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük, majd kivesszük a babot és a fóliát, és további 10 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A citromkrémhez a tojássárgáját összekeverjük az eritrittel, a citromlével, a citromhéjjal és a keményítővel, és csomómentesre keverjük. Alacsony hőfokon sűrű krémet főzünk belőle, majd a végén belekeverjük a vajat, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
A mascarponét 2 perc alatt kihabosítjuk, hozzákeverjük a citromkrémet, majd újabb 2 percig habosítjuk. A pitetésztára kenjük a krémet, majd a habfixálóval kihabosított tejszínhabbal díszítjük, és megszórjuk aprított pisztáciával.

- Előkészítés: 10 perc
- Sütés: 25 perc
- Elkészítés: 10 perc
- Hűtés: 50 perc
- Összesen: 95 perc
Még több cukormentes desszert, ha diétáztok, vagy valami oknál fogva nem esztek cukrot, mégis édességre éheztek! Ezek a sütik minimális bűnözésnél számítanak, ugyanis nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Az ízekre mégsem lehet panasz, próbáljátok ki mindet!
Cukormentes epres joghurttorta