Cukormentes
Hozzávalók
A palacsintához
- 120 g liszt
- 30 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 csipet só
- 2 ek olaj
- 20 g poreritrit
- 30 g kakaópor
- 300 ml szódavíz
- 200 ml tej
- 2 db tojás
A sütéshez
- olaj
A krémhez
- 500 g hideg mascarpone
- 130 g eritrit
- 2 tk vaníliaaroma
Az összeállításhoz
- 16 db cukormentes babapiskóta
- 200 ml kávé
Hozzávalók
A palacsintához
- 120 g liszt
- 30 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 csipet só
- 2 ek olaj
- 20 g poreritrit
- 30 g kakaópor
- 300 ml szódavíz
- 200 ml tej
- 2 db tojás
A sütéshez
- olaj
A krémhez
- 500 g hideg mascarpone
- 130 g eritrit
- 2 tk vaníliaaroma
Az összeállításhoz
- 16 db cukormentes babapiskóta
- 200 ml kávé
A palacsinta hozzávalóit egy tálban egy botmixerrel összekeverjük, majd hűtőben hagyjuk állni 20 percet. Ezután enyhén olajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A krémhez a behűtött mascarponét 2-3 percig habosítjuk, az eritritet kávédarálóban porrá törjük és a vanília aromával együtt a mascarponéhoz adjuk majd további 2-3 percig habosítjuk.
Jöhet az összeállítás: egy palacsinta közepére kenünk a krémből. 2 babapiskótát számolunk 1 palacsintához, mindkettőt belemártjuk a kávéba, az egyiket középre rakjuk a krémre, a másikat eltörjük, és a két végéhez rakjuk. Feltekerjük a palacsintát, és ugyanígy megcsináljuk a többit is. Ha van időnk, hagyjuk állni legalább fél órát, de ha nem tudtok várni, egyből fogyasztható.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!