Cukormentes receptek

Cukormentessomlóipohárkrém

Cukormentes somlói pohárkrém

Hozzávalók
A kakaós piskótához
2 db
tojás
70 g
poreritrit
20 g
liszt
1 ek
olaj
1 ek
víz
35 g
kakaópor
1
kis csipet só
1 csipet
sütőpor
A vaníliás piskótához
2 db
tojás
70 g
poreritrit
60 g
teljes kiőrlésű liszt
1
kis csipet só
1 csipet
sütőpor
1 ek
olaj
1 ek
víz
1 tk
vaníliakivonat
A diós piskótához
2 db
tojás
70 g
poreritrit
30 g
teljes kiőrlésű liszt
1 csipet
1
kis csipet sütőpor
1 ek
olaj
40 g
darált dió
A sziruphoz
200 ml
víz
100 g
eritrit
50 ml
barna rum
70 g
mazsola
A vaníliakrémhez
8 db
tojássárgája
180 g
poreritrit
2 tk
vaníliaaroma
3 ek
keményítő
1.6 l
tej
A csokiöntethez
25 g
kakaópor
50 g
eritrit
100 ml
víz
50 ml
rum
Az összeállításhoz
2 ek
cukrozatlan kakaópor
300 ml
hideg habtejszín
3 ek
darált dió

Elkészítés

A cukormentes somlói pohárkrém elkészítéséhez először a piskótákat készítjük el: mindegyikhez külön-külön kihabosítjuk a tojásokat az eritrittel, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral kibélelt, kb. 10x15 cm-es, kisebb tepsikben megsütjük őket 180 fokos sütőben 22-25 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.

A szirup hozzávalóit egy gyorsforralóban felforraljuk, majd kb. a felére redukáljuk, és beledobjuk a mazsolát, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a mazsolát leszűrjük, és félretesszük. Megszurkáljuk a piskóták tetejét egy villával, és meglocsoljuk a sziruppal, majd 2 cm-es kockákra vágjuk.

A vaníliakrémhez elkeverjük a tojássárgákat az eritrittel, a vaníliával, a keményítővel, felöntjük a tejjel, és közepes hőmérsékleten sűrű, csomómentes krémet főzünk belőle, és hagyjuk kihűlni.

A csokiöntethez összekeverjük a hozzávalókat egy gyorsforralóban, felforraljuk, majd 2-3 percig főzzük, és hagyjuk kihűlni.

Ezután poharakba szedünk egy kevés piskótát mindhárom fajtából, megszórjuk néhány szem mazsolával, majd jöhet egy adag vaníliás krém, erre szintén egy újabb adag piskóta, mazsola, végül a krém.

Megszórjuk kakaóporral, és legalább 2 órára mehet a hűtőbe. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, és egy kevés tejszínhabot nyomunk a tetejére, majd dióval és csokiöntettel díszítjük.

cukormentes somlói pohárkrém
Cukormentes somlói pohárkrém

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 20 perc + 30 perc hűtés
Főzés: 20 perc + 30 perc hűtés
Pihentetés: 120 perc
Összesen: 120 perc + pihentetés

Még több pohárkrém:

Mikrós barackos pohárkrém
Epres-mascarponés pohárkrém
Mandarinos sajttorta-pohárkrém

www.streetkitchen.hu

Nem kell tovább sóvárogni a somlói élményért most már azoknak sem, akik nem esznek cukrot. Igazából ez egy somlói, csak pohárkrémként megjelenítve.

pictogram

Cukormentes

Hozzávalók

8 főre
A kakaós piskótához
2 db
tojás
70 g
poreritrit
20 g
liszt
1 ek
olaj
1 ek
víz
35 g
kakaópor
1
kis csipet só
1 csipet
sütőpor
A vaníliás piskótához
2 db
tojás
70 g
poreritrit
60 g
teljes kiőrlésű liszt
1
kis csipet só
1 csipet
sütőpor
1 ek
olaj
1 ek
víz
1 tk
vaníliakivonat
A diós piskótához
2 db
tojás
70 g
poreritrit
30 g
teljes kiőrlésű liszt
1 csipet
1
kis csipet sütőpor
1 ek
olaj
40 g
darált dió
A sziruphoz
200 ml
víz
100 g
eritrit
50 ml
barna rum
70 g
mazsola
A vaníliakrémhez
8 db
tojássárgája
180 g
poreritrit
2 tk
vaníliaaroma
3 ek
keményítő
1.6 l
tej
A csokiöntethez
25 g
kakaópor
50 g
eritrit
100 ml
víz
50 ml
rum
Az összeállításhoz
2 ek
cukrozatlan kakaópor
300 ml
hideg habtejszín
3 ek
darált dió

A cukormentes somlói pohárkrém elkészítéséhez először a piskótákat készítjük el: mindegyikhez külön-külön kihabosítjuk a tojásokat az eritrittel, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral kibélelt, kb. 10x15 cm-es, kisebb tepsikben megsütjük őket 180 fokos sütőben 22-25 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.

A szirup hozzávalóit egy gyorsforralóban felforraljuk, majd kb. a felére redukáljuk, és beledobjuk a mazsolát, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a mazsolát leszűrjük, és félretesszük. Megszurkáljuk a piskóták tetejét egy villával, és meglocsoljuk a sziruppal, majd 2 cm-es kockákra vágjuk.

A vaníliakrémhez elkeverjük a tojássárgákat az eritrittel, a vaníliával, a keményítővel, felöntjük a tejjel, és közepes hőmérsékleten sűrű, csomómentes krémet főzünk belőle, és hagyjuk kihűlni.

A csokiöntethez összekeverjük a hozzávalókat egy gyorsforralóban, felforraljuk, majd 2-3 percig főzzük, és hagyjuk kihűlni.

Ezután poharakba szedünk egy kevés piskótát mindhárom fajtából, megszórjuk néhány szem mazsolával, majd jöhet egy adag vaníliás krém, erre szintén egy újabb adag piskóta, mazsola, végül a krém.

Megszórjuk kakaóporral, és legalább 2 órára mehet a hűtőbe. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, és egy kevés tejszínhabot nyomunk a tetejére, majd dióval és csokiöntettel díszítjük.

cukormentes somlói pohárkrém
Cukormentes somlói pohárkrém

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 20 perc + 30 perc hűtés
Főzés: 20 perc + 30 perc hűtés
Pihentetés: 120 perc
Összesen: 120 perc + pihentetés

Még több pohárkrém:

Mikrós barackos pohárkrém
Epres-mascarponés pohárkrém
Mandarinos sajttorta-pohárkrém

Ha tetszett a Cukormentes somlói pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept