Hozzávalók
Az eperraguhoz
- 200 g mirelit eper
- 60 g cukor
- 100 ml pezsgő
A piskótához
- 30 g vaj
- 50 g cukor
- 1 db tojás
- 50 ml pezsgő
- 50 g liszt
- 8 g kakaópor
- 2 g sütőpor
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 20 g vaníliás cukor
Hozzávalók
Az eperraguhoz
- 200 g mirelit eper
- 60 g cukor
- 100 ml pezsgő
A piskótához
- 30 g vaj
- 50 g cukor
- 1 db tojás
- 50 ml pezsgő
- 50 g liszt
- 8 g kakaópor
- 2 g sütőpor
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 20 g vaníliás cukor
Az eper közkedvelt gyümölcs, ha gyorsan egy pohárkrémet vagy valamilyen sütit kell összedobni. Most egy epres-mascarponés pohárkrém készült belőle, rendkívül egyszerűen.
Az epret a cukorral és a pezsgővel egy kis főzőedénybe tesszük, és magas hőmérsékleten, fedő alatt (ennek hiányában alufóliával letakarva) 6-8 perc alatt puhára pároljuk. Az epret egy szűrőkanállal kiszedjük, és villával vagy botmixerrel összezúzzuk, a visszamaradt epres-pezsgős szirupot pedig félretesszük, és mindkettőt hagyjuk lehűlni.
A piskótához a szoba-hőmérsékletű vajat kihabosítjuk a cukorral, belekeverjük a tojást és a pezsgőt, majd beleszórjuk a kakaóporral és sütőporral összekevert lisztet is, és csomómentesre keverjük. Egy nagy, félliteres bögrébe, vagy más hasonló méretű, mikrózható edénybe tesszük, és 800 W-on 5,5-7 percig mikrózzuk, ezalatt biztosan megsül.
A mascarponét és a tejszínt kihabosítjuk a cukorral, kétfelé osztjuk, és az egyik felét megszínezzük az eperpüré egy részével. Mindkét részt habzsákba töltjük (ehhez nem kell ragaszkodni, csak így szebben tölthető.)
A piskótát összemorzsoljuk, és elkezdjük a rétegezést. Alulra egy kanál eperpüré kerül, amire a fehér krémből nyomunk egy keveset, erre jöhet a morzsolt piskóta, amit meglocsolunk a visszamaradt pezsgős epersziruppal. Mi újabb réteg fehér krémet és pürét raktunk a következő piskótaréteg előtt, amit újfent meglocsoltunk a sziruppal.
Igazából a fantáziátokra van bízva, de érdemes a piskótát alaposan meglocsolni a sziruppal, hogy mindent átjárjon az eper és a pezsgő íze. Jó mulatást! 🙂
Ha tetszett az epres mascarponés pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!