Hirdetés

Epres-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók

2
főre
+

Az eperraguhoz

200 g mirelit eper
60 g cukor
100 ml pezsgő

A piskótához

30 g vaj
50 g cukor
1 db tojás
50 ml pezsgő
50 g liszt
8 g kakaópor
2 g sütőpor

A krémhez

250 g mascarpone
200 ml tejszín
20 g vaníliás cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Epres-mascarponés pohárkrém

Pikk-pakk epres pohárkrém, ha meglepnétek valami finomsággal azt, akit szerettek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

Az eperraguhoz

200 g mirelit eper
60 g cukor
100 ml pezsgő

A piskótához

30 g vaj
50 g cukor
1 db tojás
50 ml pezsgő
50 g liszt
8 g kakaópor
2 g sütőpor

A krémhez

250 g mascarpone
200 ml tejszín
20 g vaníliás cukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az eper közkedvelt gyümölcs, ha gyorsan egy pohárkrémet vagy valamilyen sütit kell összedobni. Most egy epres-mascarponés pohárkrém készült belőle, rendkívül egyszerűen.

Az epret a cukorral és a pezsgővel egy kis főzőedénybe tesszük, és magas hőmérsékleten, fedő alatt (ennek hiányában alufóliával letakarva) 6-8 perc alatt puhára pároljuk. Az epret egy szűrőkanállal kiszedjük, és villával vagy botmixerrel összezúzzuk, a visszamaradt epres-pezsgős szirupot pedig félretesszük, és mindkettőt hagyjuk lehűlni.

A piskótához a szoba-hőmérsékletű vajat kihabosítjuk a cukorral, belekeverjük a tojást és a pezsgőt, majd beleszórjuk a kakaóporral és sütőporral összekevert lisztet is, és csomómentesre keverjük. Egy nagy, félliteres bögrébe, vagy más hasonló méretű, mikrózható edénybe tesszük, és 800 W-on 5,5-7 percig mikrózzuk, ezalatt biztosan megsül.

A mascarponét és a tejszínt kihabosítjuk a cukorral, kétfelé osztjuk, és az egyik felét megszínezzük az eperpüré egy részével. Mindkét részt habzsákba töltjük (ehhez nem kell ragaszkodni, csak így szebben tölthető.)

A piskótát összemorzsoljuk, és elkezdjük a rétegezést. Alulra egy kanál eperpüré kerül, amire a fehér krémből nyomunk egy keveset, erre jöhet a morzsolt piskóta, amit meglocsolunk a visszamaradt pezsgős epersziruppal. Mi újabb réteg fehér krémet és pürét raktunk a következő piskótaréteg előtt, amit újfent meglocsoltunk a sziruppal. 

Igazából a fantáziátokra van bízva, de érdemes a piskótát alaposan meglocsolni a sziruppal, hogy mindent átjárjon az eper és a pezsgő íze. Jó mulatást! 🙂

Valentin-napi epres mascarponés pohárkrém
Epres-mascarponés pohárkrém

Ha tetszett az epres mascarponés pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek a pohárkrémreceptek is érdekelhetnek:

Erdei gyümölcsös sajttorta-pohárkrém

Franciakrémes-pohárkrém

Málnás-granolás reggeli pohárkrém


TÁPÉRTÉK

Tápérték egy főre:

Fehérje: 4 g

Szénhidrát: 22 g

Zsír: 22 g

Kalória: 314 kcal

Tápérték összesen:

Fehérje: 7.5 g

Szénhidrát: 44.8 g

Zsír: 44.3 g

Kalória: 627.3 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások