Hirdetés
Green Kitchen

Epres-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók

2
főre
+

Az eperraguhoz

200 g mirelit eper
60 g cukor
100 ml pezsgő

A piskótához

30 g vaj
50 g cukor
1 db tojás
50 ml pezsgő
50 g liszt
8 g kakaópor
2 g sütőpor

A krémhez

250 g mascarpone
200 ml tejszín
20 g vaníliás cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Epres-mascarponés pohárkrém

Pikk-pakk epres pohárkrém, ha meglepnétek valami finomsággal a párotokat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

Az eperraguhoz

200 g mirelit eper
60 g cukor
100 ml pezsgő

A piskótához

30 g vaj
50 g cukor
1 db tojás
50 ml pezsgő
50 g liszt
8 g kakaópor
2 g sütőpor

A krémhez

250 g mascarpone
200 ml tejszín
20 g vaníliás cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A Valentin-nap egyik közkedvelt gyümölcse az eper. Most egy epres-mascarponés pohárkrém készült belőle, rendkívül gyorsan és egyszerűen.

Az epret a cukorral és a pezsgővel egy kis főzőedénybe tesszük, és magas hőmérsékleten, fedő alatt (ennek hiányában alufóliával letakarva) 6-8 perc alatt puhára pároljuk. Az epret egy szűrőkanállal kiszedjük, és villával vagy botmixerrel összezúzzuk, a visszamaradt epres-pezsgős szirupot pedig félretesszük, és mindkettőt hagyjuk lehűlni.

A piskótához a szoba-hőmérsékletű vajat kihabosítjuk a cukorral, belekeverjük a tojást és a pezsgőt, majd beleszórjuk a kakaóporral és sütőporral összekevert lisztet is, és csomómentesre keverjük. Egy nagy, félliteres bögrébe, vagy más hasonló méretű, mikrózható edénybe tesszük, és 800 W-on 5,5-7 percig mikrózzuk, ezalatt biztosan megsül.

A mascarponét és a tejszínt kihabosítjuk a cukorral, kétfelé osztjuk, és az egyik felét megszínezzük az eperpüré egy részével. Mindkét részt habzsákba töltjük (ehhez nem kell ragaszkodni, csak így szebben tölthető.)

A piskótát összemorzsoljuk, és elkezdjük a rétegezést. Alulra egy kanál eperpüré kerül, amire a fehér krémből nyomunk egy keveset, erre jöhet a morzsolt piskóta, amit meglocsolunk a visszamaradt pezsgős epersziruppal. Mi újabb réteg fehér krémet és pürét raktunk a következő piskótaréteg előtt, amit újfent meglocsoltunk a sziruppal. 

Igazából a fantáziátokra van bízva, de érdemes a piskótát alaposan meglocsolni a sziruppal, hogy mindent átjárjon az eper és a pezsgő íze. Jó mulatást! 🙂

Valentin-napi epres mascarponés pohárkrém
Valentin-napi epres-mascarponés pohárkrém

Ha tetszett az Valentin-napi epres mascarponés pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek a pohárkrémreceptek is érdekelhetnek:

Erdei gyümölcsös sajttorta-pohárkrém

Franciakrémes-pohárkrém

Málnás-granolás reggeli pohárkrém

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások