Hozzávalók
A piskótához
- 95 g porcukor
- 60 g puha vaj
- 95 g liszt
- 90 ml tej
- 14 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 db tojás
A krémhez
- 250 g tisztított kajszibarack
- 500 g mascarpone
- 3 ek porcukor
A barackos réteghez
- 2 db kajszibarack
- 3 - 4 ek méz
- 1 csipet fahéj
Hozzávalók
A piskótához
- 95 g porcukor
- 60 g puha vaj
- 95 g liszt
- 90 ml tej
- 14 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 db tojás
A krémhez
- 250 g tisztított kajszibarack
- 500 g mascarpone
- 3 ek porcukor
A barackos réteghez
- 2 db kajszibarack
- 3 - 4 ek méz
- 1 csipet fahéj
A barackos pohárkrémhez először a piskótához egy robotgéppel kihabosítjuk a porcukrot a puha vajjal, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a kakaóport, a sütőport és a tojást, és az egészet jól összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt, kb. 20×15 cm-es tepsibe simítjuk, és 8 percre 800 W-on betesszük a mikróba. Ha elkészült, kivesszük, és mielőtt kivennénk a formából, hagyjuk kigőzölődni.
A krémhez a barackokat egy botmixer segítségével pépesítjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot, majd egy robotgéppel kb. fél percig keverjük, végül belekeverjük a barackpürét is.
A barackos réteghez a barackokat kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben, közepesen erős lángon habzásig melegítjük a mézet, majd beletesszük a barackot, és 1-2 percig pároljuk, végül belekeverjük a fahéjat.
A piskótát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a pohár aljába teszünk egy réteget. Majd nyomunk rá a krémből, jöhet még egy réteg reszelt piskóta, majd még egy adag krém, végül a tetejére kanalazunk a mézes barackból. Ízlés szerint hűtve is lehet fogyasztani, ekkor még 1-2 órára kerüljön hűtőbe.
- Előkészítés: 10 perc
- Összeállítás: 5 perc
- Összesen: 15 perc
Ha tetszett a mikrós barackos pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!