Gluténmentes receptek

Diétásrakottbrokkoli

Diétás rakott brokkoli

Hozzávalók
A húsos részhez
3 ek
olaj
1 db
csirkemell
(nagyobb)
só, bors
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 púpozott tk
füstölt paprika
1 mk
őrölt római kömény
300 ml
alaplé
200 - 250 g
quinoa
A brokkolis részhez
1 fej
brokkoli
1 mk
szódabikarbóna
250 g
tejföl
25 g
parmezán
só, bors
0.5 db
szerecsendió

Elkészítés

A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát felaprítjuk, és lobogó, sós, szódabikarbónás vízbe dobjuk, majd ha újraforrt, leszűrjük és kihűtjük. A quinoát bő, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. 

Egy nagyobb serpenyőben az olajon, magas hőmérsékleten, hirtelen megpirítjuk a kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, visszarakjuk a csirkét, felöntjük az alaplével, és a negyedére forraljuk. Hozzáadjuk a quinoát, majd ezt a keveréket egy közepes tepsi aljára rakjuk, és rászórjuk a brokkolit. A tejfölt kikeverjük a reszelt parmezánnal és a fűszerekkel, majd lekenjük vele a brokkolit, és 200 fokra előmelegített grillsütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje. 

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnétek egy viszonylag egészségesebb rakott kaját csinálni, akkor ezt ajánlom! Magas a fehérjetartalma, és minden tápanyag megtalálható benne, amire szüksége van a szervezetnek. Viszont ha szeretnétek még jobban csökkenteni a zsír mennyiségét, használjatok nyugodtan alacsony zsírtartalmú tejfölt.

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

4 főre
A húsos részhez
3 ek
olaj
1 db
csirkemell
(nagyobb)
só, bors
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 púpozott tk
füstölt paprika
1 mk
őrölt római kömény
300 ml
alaplé
200 - 250 g
quinoa
A brokkolis részhez
1 fej
brokkoli
1 mk
szódabikarbóna
250 g
tejföl
25 g
parmezán
só, bors
0.5 db
szerecsendió

A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát felaprítjuk, és lobogó, sós, szódabikarbónás vízbe dobjuk, majd ha újraforrt, leszűrjük és kihűtjük. A quinoát bő, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. 

Egy nagyobb serpenyőben az olajon, magas hőmérsékleten, hirtelen megpirítjuk a kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, visszarakjuk a csirkét, felöntjük az alaplével, és a negyedére forraljuk. Hozzáadjuk a quinoát, majd ezt a keveréket egy közepes tepsi aljára rakjuk, és rászórjuk a brokkolit. A tejfölt kikeverjük a reszelt parmezánnal és a fűszerekkel, majd lekenjük vele a brokkolit, és 200 fokra előmelegített grillsütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje. 

Ha tetszett a diétás rakott brokkoli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése