Gluténmentes receptek

Gluténmenteskaramellizáltalmáspite

Gluténmentes karamellizált almás pite
gluténmentes karamellizált almás pite, gluténmentes recept

Hozzávalók
A tésztához
200 g
rizsliszt
200 g
mandulaliszt
100 g
barna cukor
1 tk
szódabikarbóna
5 ek
növényi tej
120 g
olvasztott kókuszolaj
A töltelékhez
1 kg
alma
6 ek
kristálycukor
2 tk
fahéj
200 g
mascarpone
2 db
tojás
5 ek
porcukor
1 db
citrom
2 ek
keményítő
A tálaláshoz
4 ek
bolti karamellszósz

Elkészítés

A gluténmentes karamellizált almás pite tésztájának hozzávalóit elkeverjük egy tálban, majd egy sütőpapírral bélelt piteformába nyomkodjuk. Ne ijedjünk meg, ez nem egy nyújtható pitetészta, szóval csak borítsuk a formába és egyengessük el benne. A tésztára helyezünk egy másik sütőpapírt, szárazbabot öntünk rá, és 50 percre bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Az almákat vékony cikkekre vágjuk, majd egy tálba tesszük, megszórjuk a kristálycukorral meg a fahéjjal, és alaposan elkeverjük. Felhasználásig félretesszük.

A mascarponét kihabosítjuk a tojásokkal, a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, illetve a keményítővel, majd a hűtőbe dobjuk.

A megsült pitetésztából eltávolítjuk a babot, és legalább 30 percig hagyjuk hűlni. Utána belekanalazzuk a mascarponés krémet, majd körben, kissé egymást fedve elkezdjük rápakolni a vékony almacikkeket. Ha a végére értünk, egy szép rózsa mintát kell kapnunk. A pitét visszarakjuk a sütőbe további 30-35 percre. 
Mikor elkészült, hagyjuk picit hűlni, majd meglocsoljuk a bolti karamellszósszal. De ha inkább ezt is magatok készítenétek el, itt találjátok a receptet hozzá!

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 1 óra 25 perc
  • Hűtési idő: 40 perc

Ezekben sincs glutén:

Gluténmentes cseresznyés piskóta

Túrógombóc eperraguval

Gluténmentes csokis-málnás pite

www.streetkitchen.hu

Na ez egy igazán fullos gluténmentes pite!

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

1 32 cm átmérőjű pitéhez
A tésztához
200 g
rizsliszt
200 g
mandulaliszt
100 g
barna cukor
1 tk
szódabikarbóna
5 ek
növényi tej
120 g
olvasztott kókuszolaj
A töltelékhez
1 kg
alma
6 ek
kristálycukor
2 tk
fahéj
200 g
mascarpone
2 db
tojás
5 ek
porcukor
1 db
citrom
2 ek
keményítő
A tálaláshoz
4 ek
bolti karamellszósz

A gluténmentes karamellizált almás pite tésztájának hozzávalóit elkeverjük egy tálban, majd egy sütőpapírral bélelt piteformába nyomkodjuk. Ne ijedjünk meg, ez nem egy nyújtható pitetészta, szóval csak borítsuk a formába és egyengessük el benne. A tésztára helyezünk egy másik sütőpapírt, szárazbabot öntünk rá, és 50 percre bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Az almákat vékony cikkekre vágjuk, majd egy tálba tesszük, megszórjuk a kristálycukorral meg a fahéjjal, és alaposan elkeverjük. Felhasználásig félretesszük.

A mascarponét kihabosítjuk a tojásokkal, a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, illetve a keményítővel, majd a hűtőbe dobjuk.

A megsült pitetésztából eltávolítjuk a babot, és legalább 30 percig hagyjuk hűlni. Utána belekanalazzuk a mascarponés krémet, majd körben, kissé egymást fedve elkezdjük rápakolni a vékony almacikkeket. Ha a végére értünk, egy szép rózsa mintát kell kapnunk. A pitét visszarakjuk a sütőbe további 30-35 percre. 
Mikor elkészült, hagyjuk picit hűlni, majd meglocsoljuk a bolti karamellszósszal. De ha inkább ezt is magatok készítenétek el, itt találjátok a receptet hozzá!

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 1 óra 25 perc
  • Hűtési idő: 40 perc

Ezekben sincs glutén:

Gluténmentes cseresznyés piskóta

Túrógombóc eperraguval

Gluténmentes csokis-málnás pite

Ha tetszett a Gluténmentes karamellizált almás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept