Gluténmentes
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 355 g gluténmentes lisztkeverék + a formához
- 1 csipet só
- 15 g kristálycukor
- 230 g hideg vaj + a formához
- 50 ml jeges víz
A csokimousse-hoz
- 200 ml tej
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 15 g porzselatin
- 300 g étcsokoládé
- 500 ml hideg habtejszín
- 50 g porcukor
- 500 g friss málna
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 355 g gluténmentes lisztkeverék + a formához
- 1 csipet só
- 15 g kristálycukor
- 230 g hideg vaj + a formához
- 50 ml jeges víz
A csokimousse-hoz
- 200 ml tej
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 15 g porzselatin
- 300 g étcsokoládé
- 500 ml hideg habtejszín
- 50 g porcukor
- 500 g friss málna
A gluténmentes csokis-málnás pite első lépéseként a pitetésztához a lisztkeveréket egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd belekockázzuk a hideg vajat, amit kézzel elmorzsolunk benne. Ezután mehet bele a jeges víz, és tésztát gyúrunk belőle.
Egy kör alakú tortaformának az alját és a széleit kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel, amit eloszlatunk a formában. A pitetésztát lisztezett felületen óvatosan 4-5 mm-esre nyújtjuk, majd nagyon óvatosan ráemeljük a formára. Ha törik, nem kell megijedni, mivel ez egy omlós tészta, kézzel óvatosan össze tudjuk nyomkodni a repedéseknél.
A fennmaradó tésztából 5-6 cm magas falat fogunk körbe formázni a pitének. Egyszerűen a tortaforma belső peremének nyomkodjuk a tésztát, a tetejét pedig lesimítjuk. Ezután egy sütőpapírt dobunk rá, sütőbabot öntünk bele, és 190 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha letelt az idő, kivesszük belőle a sütőpapírt és a sütőbabot, és további 15 percig sütjük, de már 180 fokra melegítve a sütőt. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
Eközben elkészítjük a csokimousse-t. Ehhez a tejet felmelegítjük egy lábasban, majd hozzáadjuk a kakaóport és porzselatint, és csomómentesre keverjük. A meleg tejet ráöntjük a felkockázott étcsokira, és addig keverjük, amíg a csoki teljesen felolvad. Ha nem elég meleg a tej, vízgőz felett lehet tovább olvasztani a csokis-tejes masszát.
Kézi habverővel habbá verjük a hideg habtejszínt a porcukorral, és apránként hozzákeverjük az olvasztott csokit. Habzsákba töltjük, és 4-5 órára hűtőbe rakjuk.
Mikor megsült és kihűlt a pitetészta, óvatosan körbelazítjuk egy vajazókéssel, majd kiszedjük a tésztát a tortaformából. Beletöltjük a csokimousse-t, egyenletesen eloszlatjuk, majd kirakjuk a tetejét friss málnával. 60 percre még minimum a hűtőbe dobjuk, de minél tovább pihen, annál jobb. Miután megdermedt, szeleteljük, tányérokra emeljük és már kanalazhatjuk is.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 40-42 perc
- Hűtési idő: minimum 6-7 óra
Ha tetszett a gluténmentes csokis-málnás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!