Hozzávalók
- 220 g kristálycukor
- 55 ml víz
- 130 ml habtejszín
- 90 g vaj
- 1 kis csipet só
Hozzávalók
- 220 g kristálycukor
- 55 ml víz
- 130 ml habtejszín
- 90 g vaj
- 1 kis csipet só
A karamellszószhoz először a cukrot a vízzel egy gyorsforralóba tesszük és közepes lángon hagyjuk, hogy megkaramellizálódjon. Ne keverjünk bele, a víz segít, hogy ne csomósodjon össze. Ezután lehúzzuk a tűzről és 2-3 részletben hozzáadjuk a tejszínt, közben egy habverővel kevergetjük.
Visszarakjuk alacsony lángra a tűzre, és továbbra is kevergetve, több részletben hozzáadjuk a vajat, illetve egy kis csipet sót. További 1 percig főzzük, elzárjuk és kész is. Befőttesüvegben több napig is eláll a hűtőben, hogy meglocsolhassuk vele a kedvenc sütinket.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett ez a karamellszósz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több karamell: