Gluténmentes receptek

Kevertsalátagesztenyével

Kevert saláta gesztenyével

Hozzávalók
4 ek
vaj
400 g
kevert saláta
(madársaláta, mizuna, rukkola)
100 g
főtt gesztenye
0.5 fej
lila hagyma
1 ek
sűrű balzsamecet
1 ek
vörösborecet
só, bors
50 g
mogyoró

Elkészítés

A salátát alaposan megmossuk, megszárítjuk és egy tálba helyezzük. A gesztenyéket félbevágjuk és félretesszük. 

Az öntethez a vajat lassú tűzön egy serpenyőben addig hevítjük, amíg enyhén megbarnul, és édes, diós illata nem lesz. Hozzáadjuk a gesztenyéket, és 2 perc alatt megforgatjuk benne, amíg szép fényes felületük lesz. Egy szűrőkanállal kivesszük őket, majd mind a vajat, mind a gesztenyét félretesszük hűlni. 

A hagymát vékony szeletekre vágjuk, ráöntjük a kétféle ecetet, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk 15 percig pácolódni. A pácolt hagymához adjuk a barnított vajat, alaposan összekeverjük, egy salátalevéllel megkóstolva teszteljük, hogy megfelelően savanyú-e. 

A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. Összeállítjuk a salátát: a levelekre helyezzük a gesztenyét, meglocsoljuk az öntettel, végül rászórjuk a mogyorót, és sózzuk, borsozzuk.

www.streetkitchen.hu

A főtt gesztenye nagyobb szupermarketekben készen is kapható, így ez egy gyorsan összerakható fogás. Minden olyan salátához, amihez lila hagymát adunk, érdemes a hagymát ecetben kissé megpácolni, így elvesszük a nyers, csípős ízét. A barnított vajas salátaöntetet pedig megéri kéznél tartani, mindenféle salátának – nyáron különösen friss gyümölccsel és magvakkal – fantasztikus kiegészítője.

Hozzávalók

2 főre
4 ek
vaj
400 g
kevert saláta
(madársaláta, mizuna, rukkola)
100 g
főtt gesztenye
0.5 fej
lila hagyma
1 ek
sűrű balzsamecet
1 ek
vörösborecet
só, bors
50 g
mogyoró

A salátát alaposan megmossuk, megszárítjuk és egy tálba helyezzük. A gesztenyéket félbevágjuk és félretesszük. 

Az öntethez a vajat lassú tűzön egy serpenyőben addig hevítjük, amíg enyhén megbarnul, és édes, diós illata nem lesz. Hozzáadjuk a gesztenyéket, és 2 perc alatt megforgatjuk benne, amíg szép fényes felületük lesz. Egy szűrőkanállal kivesszük őket, majd mind a vajat, mind a gesztenyét félretesszük hűlni. 

A hagymát vékony szeletekre vágjuk, ráöntjük a kétféle ecetet, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk 15 percig pácolódni. A pácolt hagymához adjuk a barnított vajat, alaposan összekeverjük, egy salátalevéllel megkóstolva teszteljük, hogy megfelelően savanyú-e. 

A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. Összeállítjuk a salátát: a levelekre helyezzük a gesztenyét, meglocsoljuk az öntettel, végül rászórjuk a mogyorót, és sózzuk, borsozzuk.

Ha tetszett a Kevert saláta gesztenyével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept