Saláták

Grillezettsalátanarancsoscsirkével

Grillezett saláta narancsos csirkével

Hozzávalók
40 g
vaj
A csirkéhez
2 db
csirkemellfilé
(2 db/600 g)
só, bors
3 ek
olaj
A narancsos raguhoz
2 fej
hagyma
(2 fej/220 g)
4 gerezd
fokhagyma
2 ág
kakukkfű
100 ml
alaplé vagy víz
2 db
narancs
1 tk
balzsamecet
1 ek
méz
A salátához
4 - 6 fej
szívsaláta
(mérettől függően)
2 ek
majonéz
30 g
sózott pörkölt kesudió
(aprítva)

Elkészítés

A grillezett saláta narancsos csirkével elkészítéséhez a csirkemelleket alaposan sózzuk, borsozzuk, majd az olajon, erős lángon alaposan kérgesítjük egy serpenyőben. Ezután egy tepsire tesszük, és 190 fokos sütőben 22 percig sütjük, majd kivesszük, és 10 percig pihentetjük.

A narancsos raguhoz a csirke sütéséhez használt serpenyőbe szórjuk a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát, majd közepes lángon megpirítjuk, közben beledobjuk a kakukkfüvet is. Felöntjük az alaplével és az egyik narancs kifacsart levével, beleszórjuk a másik narancs peelerrel lehúzott héját és kifilézett húsát, majd 4-5 perc alatt összepároljuk. Ízesítjük a balzsamecettel és a mézzel, ha szükséges, ízlés szerint megsózzuk, végül a vajjal fényesre keverjük.

A salátát megmossuk, majd félbe- vagy negyedbe vágjuk, és a vágott felét megkenjük a majonézzel. Erős lángon, 3-4 perc alatt meggrillezzük egy serpenyőben, és tányérra szedjük. A pihentetett csirkemellet felszeleteljük, meglocsoljuk a narancsos raguval, és a saláta mellé tálaljuk, amit megszórunk kesudióval.

grillezett saláta narancsos csirkével
Grillezett saláta narancsos csirkével

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Még több csirkés kaja:

Zöldfűszeres csirkemell borsópürével és chilis-mézes sütőtökkel
Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell
Karfiolrizses tabulé csirkecombbal

www.streetkitchen.hu

Ha a saláta egy kicsit már fonnyadt, remekül feldobja az ízét, ha meggrillezitek.

Hozzávalók

4 főre
40 g
vaj
A csirkéhez
2 db
csirkemellfilé
(2 db/600 g)
só, bors
3 ek
olaj
A narancsos raguhoz
2 fej
hagyma
(2 fej/220 g)
4 gerezd
fokhagyma
2 ág
kakukkfű
100 ml
alaplé vagy víz
2 db
narancs
1 tk
balzsamecet
1 ek
méz
A salátához
4 - 6 fej
szívsaláta
(mérettől függően)
2 ek
majonéz
30 g
sózott pörkölt kesudió
(aprítva)

A grillezett saláta narancsos csirkével elkészítéséhez a csirkemelleket alaposan sózzuk, borsozzuk, majd az olajon, erős lángon alaposan kérgesítjük egy serpenyőben. Ezután egy tepsire tesszük, és 190 fokos sütőben 22 percig sütjük, majd kivesszük, és 10 percig pihentetjük.

A narancsos raguhoz a csirke sütéséhez használt serpenyőbe szórjuk a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát, majd közepes lángon megpirítjuk, közben beledobjuk a kakukkfüvet is. Felöntjük az alaplével és az egyik narancs kifacsart levével, beleszórjuk a másik narancs peelerrel lehúzott héját és kifilézett húsát, majd 4-5 perc alatt összepároljuk. Ízesítjük a balzsamecettel és a mézzel, ha szükséges, ízlés szerint megsózzuk, végül a vajjal fényesre keverjük.

A salátát megmossuk, majd félbe- vagy negyedbe vágjuk, és a vágott felét megkenjük a majonézzel. Erős lángon, 3-4 perc alatt meggrillezzük egy serpenyőben, és tányérra szedjük. A pihentetett csirkemellet felszeleteljük, meglocsoljuk a narancsos raguval, és a saláta mellé tálaljuk, amit megszórunk kesudióval.

grillezett saláta narancsos csirkével
Grillezett saláta narancsos csirkével

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Még több csirkés kaja:

Zöldfűszeres csirkemell borsópürével és chilis-mézes sütőtökkel
Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell
Karfiolrizses tabulé csirkecombbal

Ha tetszett a Grillezett saláta narancsos csirkével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept