Hozzávalók
A sült sütőtökhöz
- 500 g sütőtök
- só, bors
- 2 ek olaj
- ½ db piros chili
- 2 - 3 levél friss zsálya
- 2 ek méz
A csirkéhez
- 2 db csirkemellfilé (kb. 400 g)
- só, bors
- 1 ek olaj
- 50 g vaj
- 1 csokor friss petrezselyem
- ½ csokor friss snidling
- 1 csokor friss bazsalikom
A zöldborsópüréhez
- 400 g fagyasztott zöldborsó
- só
- 100 ml habtejszín
- 70 g vaj
- őrölt bors
- 0.25 db szerecsendió reszelve
- 1 ek friss citromlé
Zöldfűszeres csirkemell borsópürével és chilis-mézes sütőtökkel
Hozzávalók
A sült sütőtökhöz
- 500 g sütőtök
- só, bors
- 2 ek olaj
- ½ db piros chili
- 2 - 3 levél friss zsálya
- 2 ek méz
A csirkéhez
- 2 db csirkemellfilé (kb. 400 g)
- só, bors
- 1 ek olaj
- 50 g vaj
- 1 csokor friss petrezselyem
- ½ csokor friss snidling
- 1 csokor friss bazsalikom
A zöldborsópüréhez
- 400 g fagyasztott zöldborsó
- só
- 100 ml habtejszín
- 70 g vaj
- őrölt bors
- 0.25 db szerecsendió reszelve
- 1 ek friss citromlé
A zöldfűszeres csirkemell és köreteinek elkészítését azzal kezdjük, hogy a sütőtököt megpucoljuk, és kisebb szeletekre, darabokra vágjuk. Összeforgatjuk sóval, borssal és az olajjal, tepsire rakjuk, és 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Ezután rádobjuk az apróra vágott chilit és zsályát, meglocsoljuk a mézzel, és további 5 percig sütjük.
A csirkét sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, az olajon magas hőmérsékleten körbepirítjuk minden oldalát. Rádobjuk a vajat, és további 3 percig sütjük, közben locsolgatjuk a vajjal. Ezután berakjuk a 200 fokos sütőbe 15-18 percre. A zöldfűszereket apróra vágjuk, és a megsült húst ebbe forgatjuk bele.
Amíg sül a csirke, a püréhez a borsót sós, lobogó vízbe dobjuk, és ha újra felforrt, 2-3 perc főzés után leszűrjük, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Ezután a többi hozzávalóval leturmixoljuk.
A felszeletelt húst a borsópürével és a sült sütőtökkel tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!