Gluténmentes
Hozzávalók
A tabuléhoz
- 1 zacskó fagyasztott karfiolrizs (1 csomag/400 g)
- 1 ½ db kígyóuborka (1,5 db/320 g)
- 1 db paradicsom (1 db/150 g)
- ½ fej lila hagyma (0,5 fej/60 g)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ½ csokor menta
- só, bors
- 40 ml olívaolaj
- 0.25 db citrom
A csirkecombhoz
- 2 db csirkecombfilé (2 db/340 g)
- só, bors
- ½ mk füstölt pirospaprika
- ½ mk őrölt kömény
- 2 késhegynyi kurkuma
- 2 késhegynyi szegfűbors
- 2 - 3 ek olaj
Hozzávalók
A tabuléhoz
- 1 zacskó fagyasztott karfiolrizs (1 csomag/400 g)
- 1 ½ db kígyóuborka (1,5 db/320 g)
- 1 db paradicsom (1 db/150 g)
- ½ fej lila hagyma (0,5 fej/60 g)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ½ csokor menta
- só, bors
- 40 ml olívaolaj
- 0.25 db citrom
A csirkecombhoz
- 2 db csirkecombfilé (2 db/340 g)
- só, bors
- ½ mk füstölt pirospaprika
- ½ mk őrölt kömény
- 2 késhegynyi kurkuma
- 2 késhegynyi szegfűbors
- 2 - 3 ek olaj
A karfiolrizses tabulé elkészítéséhez a karfiolrizst egy sütőpapíros tepsire szórjuk, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A kígyóuborkák végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, és egy teáskanállal kikaparjuk a magjait, majd a húsát kis kockákra vágjuk.
A paradicsom csumáját kivágjuk, kettévágjuk, kivágjuk a belső, lédús, magos részét, a húsát pedig az uborka méretének megfelelő kockákra vágjuk, mehet ez is az uborka mellé egy nagy tálba. A lila hagymát, a petrezselymet és a mentát felaprítjuk, és sóval, borssal, az olívaolajjal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, valamint a kihűlt karfiolrizzsel együtt összekeverjük a paradicsomos uborkával.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a fűszerekkel, majd egy serpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk, és közepesnél magasabb lángon először a bőrös, majd a másik oldalával lefelé, oldalanként 1-2 perc alatt előpirítjuk a csirkecombfiléket. Ezután 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, majd amikor elkészültek, a karfiolrizses tabuléval tálaljuk őket.
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15-20 perc
Összesen: 35-40 perc
Ha tetszett a karfiolrizses tabulé csirkecombbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több csirkecomb:
Egyserpenyős kelbimbós-sütőtökös csirkecomb
Tépett csirkecomb babsalátával
Vasalt csirkecomb, ahogy Roland készíti
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 28 g
Kalória: 269 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 1.57 g
Szénhidrát: 11.11 g
Zsír: 55.09 g
Kalória: 537.56 kcal