Hirdetés

Karfiolrizses tabulé csirkecombbal

Gluténmentes

Gluténmentes

Hozzávalók

2
főre
+

A tabuléhoz

1 zacskó Bonduelle fagyasztott karfiolrizs (1 csomag/400 g)
1 ½ db kígyóuborka (1,5 db/320 g)
1 db paradicsom (1 db/150 g)
½ fej lila hagyma (0,5 fej/60 g)
1 csokor petrezselyemzöld
½ csokor menta
só, bors
40 ml olívaolaj
0.25 db citrom

A csirkecombhoz

2 db csirkecombfilé (2 db/340 g)
só, bors
½ mk füstölt pirospaprika
½ mk őrölt kömény
2 késhegynyi kurkuma
2 késhegynyi szegfűbors
2 - 3 ek olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Karfiolrizses tabulé csirkecombbal

Szuperfinom, fűszeres csirkecombok, egy frissítő, totálisan gluténmentes salátával, ami telis-tele van vitaminnal.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A tabuléhoz

1 zacskó Bonduelle fagyasztott karfiolrizs (1 csomag/400 g)
1 ½ db kígyóuborka (1,5 db/320 g)
1 db paradicsom (1 db/150 g)
½ fej lila hagyma (0,5 fej/60 g)
1 csokor petrezselyemzöld
½ csokor menta
só, bors
40 ml olívaolaj
0.25 db citrom

A csirkecombhoz

2 db csirkecombfilé (2 db/340 g)
só, bors
½ mk füstölt pirospaprika
½ mk őrölt kömény
2 késhegynyi kurkuma
2 késhegynyi szegfűbors
2 - 3 ek olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A karfiolrizses tabulé elkészítéséhez a karfiolrizst egy sütőpapíros tepsire szórjuk, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A kígyóuborkák végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, és egy teáskanállal kikaparjuk a magjait, majd a húsát kis kockákra vágjuk.

karfiolrizses tabulé csirkecombbal

A paradicsom csumáját kivágjuk, kettévágjuk, kivágjuk a belső, lédús, magos részét, a húsát pedig az uborka méretének megfelelő kockákra vágjuk, mehet ez is az uborka mellé egy nagy tálba. A lila hagymát, a petrezselymet és a mentát felaprítjuk, és sóval, borssal, az olívaolajjal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, valamint a kihűlt karfiolrizzsel együtt összekeverjük a paradicsomos uborkával. 

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a fűszerekkel, majd egy serpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk, és közepesnél magasabb lángon először a bőrös, majd a másik oldalával lefelé, oldalanként 1-2 perc alatt előpirítjuk a csirkecombfiléket. Ezután 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, majd amikor elkészültek, a karfiolrizses tabuléval tálaljuk őket.

karfiolrizses tabulé csirkecombbal
Karfiolrizses tabulé csirkecombbal

Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15-20 perc
Összesen: 35-40 perc

Ha tetszett a karfiolrizses tabulé csirkecombbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több csirkecomb:

Egyserpenyős kelbimbós-sütőtökös csirkecomb
Tépett csirkecomb babsalátával
Vasalt csirkecomb, ahogy Roland készíti


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 1 g

Szénhidrát: 6 g

Zsír: 28 g

Kalória: 269 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 1.57 g

Szénhidrát: 11.11 g

Zsír: 55.09 g

Kalória: 537.56 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?