Green kitchen

Laktózmentesfahéjascsiga

Laktózmentes fahéjas csiga

Hozzávalók
A tésztához
180 ml
szójatej
1 csomag
instant élesztő
345 g
kenyérliszt
80 g
kókuszcukor
1 mk
1 mk
őrölt fahéj
1 csipet
őrölt szerecsendió
1 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
A töltelékhez
4 ek
margarin
100 g
kristálycukor
100 g
kókuszcukor
1.5 ek
őrölt fahéj
A leöntéshez
2 csomag
vaníliás cukor
150 ml
szójatej
A tálaláshoz
porcukor ízlés szerint

Elkészítés

A laktózmentes fahéjas csiga elkészítéséhez a szójatejben aktiváljuk a porélesztőt, majd a többi alapanyaggal összekeverve kidagasztjuk. A tésztát lefedve 60 percig kelesztjük.

Enyhén lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, elkenjük rajta a margarint, egyenletesen rászórjuk a cukrot, a kókuszcukrot és a fahéjt, majd feltekerjük, és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle. Egy kiolajozott tepsibe nem túl szorosan belepakoljuk a csigákat, és lefedve további 30 percig kelesztjük.

180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd nyakon öntjük a felforralt, vaníliás cukorral elkevert szójatejjel, és hagyjuk, hogy a fahéjas csigák teljesen magukba szívják. Langyosan már kínálhatjuk is, a tetején egy kevés porcukorral megszórva.

  • Elkészítési idő: 120 perc
laktozmentes-fahejas-csiga
Laktózmentes fahéjas csiga

Még több laktózmentes recept a Street Kitchen oldaláról:

Banános palacsinta fahéjas vegán „tejföllel”, juharsziruppal

Laktózmentes pudingos szilvaleves

Édes reggeli bulgurkása

www.streetkitchen.hu

Ha egy klasszikus receptben a tejet szójatejre, a vajat pedig margarinra cseréljük, kész is a tökéletes laktózmentes csiga.

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

1 20x30 cm-es tepsihez
A tésztához
180 ml
szójatej
1 csomag
instant élesztő
345 g
kenyérliszt
80 g
kókuszcukor
1 mk
1 mk
őrölt fahéj
1 csipet
őrölt szerecsendió
1 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
A töltelékhez
4 ek
margarin
100 g
kristálycukor
100 g
kókuszcukor
1.5 ek
őrölt fahéj
A leöntéshez
2 csomag
vaníliás cukor
150 ml
szójatej
A tálaláshoz
porcukor ízlés szerint

A laktózmentes fahéjas csiga elkészítéséhez a szójatejben aktiváljuk a porélesztőt, majd a többi alapanyaggal összekeverve kidagasztjuk. A tésztát lefedve 60 percig kelesztjük.

Enyhén lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, elkenjük rajta a margarint, egyenletesen rászórjuk a cukrot, a kókuszcukrot és a fahéjt, majd feltekerjük, és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle. Egy kiolajozott tepsibe nem túl szorosan belepakoljuk a csigákat, és lefedve további 30 percig kelesztjük.

180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd nyakon öntjük a felforralt, vaníliás cukorral elkevert szójatejjel, és hagyjuk, hogy a fahéjas csigák teljesen magukba szívják. Langyosan már kínálhatjuk is, a tetején egy kevés porcukorral megszórva.

  • Elkészítési idő: 120 perc
laktozmentes-fahejas-csiga
Laktózmentes fahéjas csiga

Még több laktózmentes recept a Street Kitchen oldaláról:

Banános palacsinta fahéjas vegán „tejföllel”, juharsziruppal

Laktózmentes pudingos szilvaleves

Édes reggeli bulgurkása

Ha tetszett a Laktózmentes fahéjas csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept