Laktózmentes
Vega
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 900 g magozott szilva (mirelit vagy friss)
- 1 rúd egész fahéj
- 6 db szegfűszeg
- 600 ml víz
- 600 ml laktózmentes tej
- 5 - 6 ek nyírfacukor
- 20 g vaníliás pudingpor
- 200 ml laktózmentes tejszín
- 50 g laktózmentes vaj
A tálaláshoz
- 6 db szilva
- 6 ek laktózmentes tejszín
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 900 g magozott szilva (mirelit vagy friss)
- 1 rúd egész fahéj
- 6 db szegfűszeg
- 600 ml víz
- 600 ml laktózmentes tej
- 5 - 6 ek nyírfacukor
- 20 g vaníliás pudingpor
- 200 ml laktózmentes tejszín
- 50 g laktózmentes vaj
A tálaláshoz
- 6 db szilva
- 6 ek laktózmentes tejszín
A laktózmentes pudingos szilvaleves elkészítéséhez a szilvákat egy fazékba tesszük a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd felöntjük a vízzel és a tejjel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a nyírfacukrot. Ennek mennyisége függ a szilva édességétől is, és természetesen az ízlésünktől is. 10-15 percig főzzük, majd kihalásszuk a levesből a fahéjat és a szegfűszeget, és egy botmixer vagy turmixgép segítségével leturmixoljuk a levest.
A pudingport kikeverjük 50 ml vízben, és hozzáadjuk a leveshez. További 1-2 percig főzzük, majd beleöntjük a tejszínt is. Egyet forralunk rajta, majd elzárjuk alatta a hőt, és belekeverjük a vajat.
Tányérba szedjük a levest, megszórjuk apró kockákra vágott szilvával és meglocsoljuk tejszínnel.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több szilvás recept:
Mákos-szilvás kelt lepény
Szilvás piskóta
Szilvalekváros marhalábszár