A chiapuding első lépéseként a chiamag kivételével az összes alapanyagot beletesszük egy turmixgépbe és lepürésítjük. Keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a chiamagot, és alaposan összekeverjük. Ez egy fontos momentum, mert a keverésektől fog kellően megduzzadni minden mag. Keverés után lefedjük frissentartó fóliával, hűtőbe tesszük 3 órára, és óránként keverjünk rajta egyet. Viszont, ha van kellő időnk hozzá, akkor egész éjszakára is betehetjük a hűtőbe, de itt se feledkezzünk meg a keverésről.
Ezután poharakba töltjük a chiapudingot, megpakoljuk friss áfonyával, a tetejére mentalevelet teszünk díszítésként, és már kanalazhatjuk is. Könnyű és frissítő desszert, ami akár reggeliként is megállja a helyét.

- Elkészítési idő: 10 perc
- Pihentetési idő: 3 óra
Ha azt mondjuk, hogy azték zsálya, akkor egyből beugrik, hogy mire is gondolunk? Segítünk egy picit: apró fekete-fehér szemek, amikből fergeteges desszertet lehet készíteni. Nem-nem, kivételesen nem a mákról van szó, hanem a chiamagról! Az omega-3 zsírsavakban gazdag növényi alapanyag különleges képessége, hogy minden egyes szem a saját súlyának akár 12-szeresét is képes megkötni folyadékból. Ennek köszönhetően kiváló sűrítőanyag, az sem véletlen, hogy elsősorban puding formájában terjedt el a fogyasztása. Az áfonyás-banános verzió után próbáld ki ezeket az izgalmas ízkombinációkat is:
Cukormentes meggyes chiapuding kókuszpehellyel