Laktózmentes
Hozzávalók
A pudingmixhez
- 50 g apró szemű zabpehely
- 50 g chiamag
- 400 ml mandulatej
- ½ tk folyékony édesítőszer (vagy ízlés szerint)
A tálaláshoz
- 15 g durvára vágott héjas mandula
- 60 g friss áfonya
- 6 - 8 levél bazsalikom
- citromhéj
Zabos chiapuding áfonyával és mandulával
Hozzávalók
A pudingmixhez
- 50 g apró szemű zabpehely
- 50 g chiamag
- 400 ml mandulatej
- ½ tk folyékony édesítőszer (vagy ízlés szerint)
A tálaláshoz
- 15 g durvára vágott héjas mandula
- 60 g friss áfonya
- 6 - 8 levél bazsalikom
- citromhéj
A zabos chiapudinghoz való alapanyagokat alaposan összekeverjük. Esetleg ha szeretnénk, az édesítőszert helyettesíthetjük mézzel. A mixünket 2 tálba vagy pohárba adagoljuk majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Fogyasztáskor megszórjuk a durvára vágott mandulával, az áfonyával és pár levél bazsalikommal, végül reszelünk rá egy kis citromhéjat.
Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!