Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
A chiapudinghoz
- 90 g chiamag
- 400 ml konzerv kókusztejszín
- 120 ml növényi tej (például mandula)
- 2 ek juharszirup
- 1 tk vaníliaaroma
Az eperraguhoz
- 250 - 300 g fagyasztott eper
- 2 ek juharszirup
- 1 ek citromlé
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 tk kukoricakeményítő
A díszítéshez
- pár darab friss eper
- kókuszchips
Hozzávalók
A chiapudinghoz
- 90 g chiamag
- 400 ml konzerv kókusztejszín
- 120 ml növényi tej (például mandula)
- 2 ek juharszirup
- 1 tk vaníliaaroma
Az eperraguhoz
- 250 - 300 g fagyasztott eper
- 2 ek juharszirup
- 1 ek citromlé
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 tk kukoricakeményítő
A díszítéshez
- pár darab friss eper
- kókuszchips
A chiapudinghoz minden hozzávalót összekeverünk, majd félretesszük, amíg elkészítjük az epres réteget. Ehhez egy lábasban felolvasztjuk az epret a juharsziruppal, a citromlével, a vaníliával, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, ezzel besűrítve a szószt. Néhány perc után botmixer segítségével lepürésítjük az epret.
A poharak aljára öntjük az eperragut, majd rákanalazzuk a chiapudingot. Friss eperrel és kókuszchipsszel díszítjük.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a kókusztejes chiapuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több chiapuding: