Laktózmentes receptek

Cukkinisajt

Cukkinisajt

Hozzávalók
250 g
cukkini
(megtisztítva)
100 ml
zabtej
30 g
por állagú zselatin
1 ek
citromlé
1 ek
olívaolaj
1 tk
1 mk
frissen őrölt bors
1 - 2 tk
chilipehely

Elkészítés

A cukkini két végét levágjuk, meghámozzuk (így legyen 250 g), és kisebb kockákra vágjuk. Bő, enyhén sós vízben puhára főzzük (kb. 12-13 perc), majd leöntjük róla a vizet. 

Egy kevés zabtejbe keverjük a zselatint, és mikor kicsit magába szívta a tejet, a cukkinihoz dobjuk, majd hozzáöntjük a maradék tejet, és összemelegítjük, hogy feloldódjon a zselatin. Hozzáadjuk a citromlevet, az olívaolajat és a sót, és alaposan lezúzzuk botmixerrel. Belekeverjük a borsot és a chilipelyhet, majd egy műanyag edénykébe öntjük, és legalább 3-4 órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

www.streetkitchen.hu

Jaja, jól látjátok, ez a „sajt” cukkiniből van, és egyébként meglepően hasonlít az íze az igazi sajtéra. Persze tényleg nem árt bele egy kis „ízesítőanyag”, mint pl. a chili, köménymag, akár medvehagyma, vagy különböző fűszerek (bazsalikom, oregánó stb.). Szépen szeletelhető, szendvicsfeltétnek ideális, és hát amiért ez fontos, az az, hogy tejmentes. Ha vegán sajtot szeretnétek, akkor pedig a zselatint váltsátok ki agar-agarral vagy pektinnel. ;)

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

1 kb. 12 cm-es "sajthoz"
250 g
cukkini
(megtisztítva)
100 ml
zabtej
30 g
por állagú zselatin
1 ek
citromlé
1 ek
olívaolaj
1 tk
1 mk
frissen őrölt bors
1 - 2 tk
chilipehely

A cukkini két végét levágjuk, meghámozzuk (így legyen 250 g), és kisebb kockákra vágjuk. Bő, enyhén sós vízben puhára főzzük (kb. 12-13 perc), majd leöntjük róla a vizet. 

Egy kevés zabtejbe keverjük a zselatint, és mikor kicsit magába szívta a tejet, a cukkinihoz dobjuk, majd hozzáöntjük a maradék tejet, és összemelegítjük, hogy feloldódjon a zselatin. Hozzáadjuk a citromlevet, az olívaolajat és a sót, és alaposan lezúzzuk botmixerrel. Belekeverjük a borsot és a chilipelyhet, majd egy műanyag edénykébe öntjük, és legalább 3-4 órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

Ha tetszett a Cukkinisajt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept