A chiapudinghoz minden hozzávalót összekeverünk, majd félretesszük, amíg elkészítjük az epres réteget. Ehhez egy lábasban felolvasztjuk az epret a juharsziruppal, a citromlével, a vaníliával, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, ezzel besűrítve a szószt. Néhány perc után botmixer segítségével lepürésítjük az epret.
A poharak aljára öntjük az eperragut, majd rákanalazzuk a chiapudingot. Friss eperrel és kókuszchipsszel díszítjük.
Kókusztejes chiapuding eperraguval (fotó: Street Kitchen)
Bizony egy chiapuding is lehet frissítő, és akár versenybe szállhat ebben a hőségben egy finom koktéllal is.
Vega
Laktózmentes
Vegán
Hozzávalók
2 - 3 főre
A chiapudinghoz
90 g
chiamag
400 ml
konzerv kókusztejszín
120 ml
növényi tej
(például mandula)
2 ek
juharszirup
1 tk
vaníliaaroma
Az eperraguhoz
250 - 300 g
fagyasztott eper
2 ek
juharszirup
1 ek
citromlé
1 tk
vaníliaaroma
2 tk
kukoricakeményítő
A díszítéshez
pár darab friss eper
kókuszchips
A chiapudinghoz minden hozzávalót összekeverünk, majd félretesszük, amíg elkészítjük az epres réteget. Ehhez egy lábasban felolvasztjuk az epret a juharsziruppal, a citromlével, a vaníliával, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, ezzel besűrítve a szószt. Néhány perc után botmixer segítségével lepürésítjük az epret.
A poharak aljára öntjük az eperragut, majd rákanalazzuk a chiapudingot. Friss eperrel és kókuszchipsszel díszítjük.
Kókusztejes chiapuding eperraguval (fotó: Street Kitchen)
Ha tetszett a kókusztejes chiapuding eperraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!